Каква ще е съдбата на главния прокурор Иван Гешев? Опечен

...
Каква ще е съдбата на главния прокурор Иван Гешев? Опечен
Коментари Харесай

Z-Каст: Замерянето със записи не спира, не спират и метаморфозите от виновник в жертва

Каква ще е ориста на основния прокурор Иван Гешев? " Опечен " ли е към този момент от Висшия правосъден съвет? Как са свързани борбите в правосъдната власт с политическите кавги от последните дни и професионалното ликвидиране в ЮАР?

Тези въпроси и други обсъждаме в новия епизод на Z-Каст със правосъдния редактор на Клуб Z Стефан Миланов.

" Едва ли е разстрелян Красимир Каменов-Къро за това, че е ядосал някой комшия с прекомерно мощна музика в Кейптаун. Той бе забъркан от март месец внезапно в предизборната акция, почнаха да се леят едни записи... ", напомни той.

Замерянето със записи няма да спре, счита Миланов. Той разяснява и последния случай със записи от Националния съвет на Политическа партия, пуснати от техния народен представител Радослав Василев.

" А тука последният сюжет е един, който до момента в който спал, записвал... Тук незабавно се сещам, че тук един добър юрист може доста да спори дали човек, спейки, прави субективно закононарушение. "

Въпросът за какво тези неща се изсипват сега вкупом е основен. Той е обвързван и с това по какъв начин Висш съдебен съвет внезапно претърпя някакъв катарзис, ден след изявлението на Мария Габриел. 

" Метаморфозата от провинен към жертва е сложна и лишава време, само че със съответните медии, виждаме, може да се случи. И освен при Гешев - виждаме партия ГЕРБ и Бойко Борисов по какъв начин също минават през тази трансформация ", добави Миланов.

Какво цели Гешев със серията събудени досъдебни производства против политици? Оправдани ли са опитите на бъдещите ръководещи да забавят даването на имунитети на депутати? Ще ни костват ли скъпо в бъдеще методите за махане на основния прокурор, които се основават сега?

Отговорът на тези и други въпроси - гледайте или чуйте в 122-ия епизод на Z-Каст:



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР