Каква ще бъде съдбата на децата, които останаха без родители

...
Каква ще бъде съдбата на децата, които останаха без родители
Коментари Харесай

Българско семейство иска да осинови дете, останало без родители след труса в Турция

Каква ще бъде ориста на децата, които останаха без родители след земетресението в Турция?

По последни данни на турското обществено министерство, оповестени в събота вечерта, сега над 330 деца без близки са настанени за лекуване в болница.

113 деца без фамилии са настанени в обществена институция. 78 са предадени на техни родственици. Числата непрекъснато се трансформират, а управляващите интензивно търсят фамилиите на извадените от руините деца.

Българско семейство, което живее в Белгия, пожела да осинови едно от децата останали сами.

Животът сложил на тестване Марина и Исмет доскоро повече от две години. Родил се синът им и почнала борбата за неговото оцеляване.

" Той не може да приказва, тъй като има канюлка, издава единствено звуци. След раждането не можах да го взема в ръце цели 8 месеца. Борба за живот, голям брой интервенции. Не бях подготвена, никой не е подготвен за това, което ще му сервира животът ", съобщи Марина Димитрова.

Онази вечер и хората в Турция си легнали като нея. На сутринта животът им бил различен, присвоен от нещастието, а Марина не можела да одобри толкоз тъга.

" Аз две вечери не съм спала първоначално, не мога да се успокоя. Чувствам се по някакъв метод даже аз отговорна, че се е случило тъкмо по този начин, че едно дете или няколко деца, или доста деца страдат, тъй като е мъничко и е останало някъде там в една дребна дупчица и се е борило да може да диша, да може да го изкарат ", добави Марина Димитрова.

Решението да осиновят дете идва елементарно.

" Най-малкото, което мога да осигуря - да бъде обичано както моите деца, да има човек, който да го прегърне, да го целуне, да почувства сигурност, когато спи да го галя по главичката, както върша с моите деца. Това е желанието ми, не е нищо повече, желая да оказа помощ на най-малко едно дете ", сподели още Марина Димитрова.

Предстои фамилията на Марина да се свърже с турските управляващи. От известие на турското министерство по обществените въпроси излиза наяве обаче, че във връзка със земетресението няма специфична стратегия за осиновяване или настаняване в приемно семейство. Така че и тази борба на Марина няма да е лесна, само че за нея е значимо да се състои.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР