Каква ще бъде новата архитектура на сигурността в Европа и

...
Каква ще бъде новата архитектура на сигурността в Европа и
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Все още не са се сблъскали големите войскови съединения

Каква ще бъде новата архитектура на сигурността в Европа и кои са уроците, които са научени след влизането на Москва в Киев? Темата в " Говори в този момент " разяснява дипломатът и интернационален секретар на " ИТН " Димитър Гърдев.

Той разяснява въпроса каква е обосновката за нареждането на съветския президент Владимир Путин военното командване да сложи силите за нуклеарно въздържане във висока степен на подготвеност, каквато информация излезе през днешния ден.

Гърдев изясни, че това е разследване на изказвания, че някои натовски страни са подготвени да предадат тежко въоръжение на Украйна и в един подобен миг, който може да докара до ескалация на спора отвън Украйна, това е смисълът на решението.

В тази фаза на интервенцията към този момент започваме да виждаме по какъв начин експанзията опира до огромните украински градове. Жертвите измежду мирното население са доста по-големи. Това, което следим е, че към момента не са се сблъскали огромните войскови съединения, добави Гърдев.

Руската формация също не е задействана в цялостен размер, това се чака в идващите етапи, счита дипломатът.

Всяка самодейност за договаряния би трябвало да бъде подкрепена даже с ходатайство на Европейски Съюз и на Запада, безапелационен е Гърдев.

Според него, изходът е мирни договаряния, а не ескалация и въоръжаване.

Гърдев изясни, че задачата на Русия е договаряне на нов международен ред, където Русия да има по-сериозно място. А спорът в Украйна е единствено част от постигането на тази цел.

Предишната архитектура на сигурността не предвиждаше европейски страни, в този момент ние имаме такава конструкция за обща европейска защита, която може да участва като детайл на масата за договаряния, счита Гърдев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР