Каква радост! Европейският съюз се съгласи да отпусне 18 милиарда

...
Каква радост! Европейският съюз се съгласи да отпусне 18 милиарда
Коментари Харесай

Черната дупка: защо днешна Украйна никога няма да излезе от дълговата яма

Каква наслада! Европейският съюз се съгласи да отпусне 18 милиарда евро на Украйна през 2023 година Дори се оказа допустимо да се заобиколи ветото на Унгария. И дано унгарският министър председател Виктор Орбан да не си фантазира доста за себе си и страната си. Консенсусът е за тези, за който би трябвало консенсус.

- Украйна може да разчита на постоянна финансова помощ от Европейски Съюз през цялата 2023 година, сподели чешкият финансов министър Збинек Станюра и изясни, че гратисният интервал на заема е първите 10 години, през които страните от Европейски Съюз ще изплатят част от лихвите от външните си доходи.

Стоп! Хей! Какъв %?! Какъв заем?! Това нали е помощ!

Но нищо сходно. Лъвският къс от " финансовата помощ " на Запада се прави на възвръщаем принцип, а безвъзмездната помощ и безвъзмездните грантове идват при тези, при които би трябвало да идат. Лидерите на западните страни, които дават на Украйна пари, взети от средствата, събрани от данъкоплатците, не могат да не знаят, че тези средства в никакъв случай няма да им бъдат върнати от Украйна.

Независимо от желанието или нежеланието на управляващите в страната. И без значение дали това положение ще продължи и в бъдеще или не. Дори никой от екипа на Зеленски да не открадне от тези средства, което единствено по себе си е фантастично, нито един евроцент. Никога. Украйна се трансформира в същинска " черна дупка ".

САДОМАЗОИГРИ С Брутният вътрешен продукт НА СТРАНАТА

Според резултатите от цялата 2022 година Брутният вътрешен продукт на страната може да падне с 33,2%, сподели първият заместник-министър на стопанската система Денис Кудин, само че през ноември той е потопен на месечна база с 41%. Лъже, както диша. Отдавна няма нито 30%, нито 40%, нито даже 50%. Това е просто цялостен колапс.

Високият поземлен сезон свърши, енергетиката е на половина легнала, металургията е в подобен хал, че едвам хлипайки, пълзи към гробищата. Какво друго има там? Химическата индустрия е смачкана, даже транспортните транспорти по железницата понижиха с една трета по отношение на предходната година.

Дори съгласно сегашната канара на пресмятане, Брутният вътрешен продукт на Украйна не доближава и 70% от миналогодишната цифра. През 2021 година Брутният вътрешен продукт на Украйна възлиза на малко над 200 милиарда $ (според други публични данни 198 милиарда долара). В същото време е належащо да се вземе поради по какъв начин този Брутният вътрешен продукт в този момент се преглежда в целия свят.

Той взема поради освен създадените артикули, само че и предоставените услуги (прехвърляне на пари от един джоб в друг), също така заемите, получени от страната и компаниите, също отиват към Брутният вътрешен продукт. Повечето от които нормално се употребяват за закупуване на артикули и артикули от самите страни - кредитори, стимулирайки производството не на кредитополучателя, а на притежателя на парите. И вследствие на това се оказва, както във вица: „ А аз и брадвата върнах, и още рубла имам да давам “.

„ Ще ви дават от ден на ден и повече пари, единствено в случай че знаят, че имате куп недвижими парцели, които сте получили от някого, някакви права, хонорари или наследствени права върху някои активи “, сподели в ефирния канал „ Мрия “ украинският стопански специалист Максим Голдарб. - В този случай ще ти дадат пари на заем, тъй че като пристигна моментът да ти почукат и да кажат: „ Върни ни кинтите, с лихвата, а в случай че не можеш, бъди добър, тези жилища, тези права, и така нататък, ги дай на своите кредитори. "

И всеки акт на " помощ " от Запада тласка Украйна от ден на ден и по-дълбоко в задължения.

ЗАИГРАВКИТЕ С КАЛКУЛАТОРИТЕ

Сега Украйна даже не е в положение да заплаща заплати на държавните чиновници и въоръжените сили на Украйна. По мнението на Зеленски, премиера Денис Шмигал и куп украински специалисти, единствено с цел да извърши тези отговорности, Киев в този момент се нуждае от външно финансиране в размер на 5 милиарда $ на месец. Без тази финансова помощ, а освен военната, Киев от дълго време щеше да си вдигне лапките.

- През първата половина на тази година директният и обезпечен обществен дълг се усили от $97,96 милиарда на $105,39 милиарда.Тежестта на дълга през това време се усили от 49% от Брутният вътрешен продукт на 68% от Брутният вътрешен продукт и съгласно прогнозите на МВФ може да нарасне до 86% % от Брутният вътрешен продукт до края на тази година, - сподели през август ръководителят на данъчната комисия на Върховната Рада на Украйна Даниил Гетманчев.

Но този дълг към края на юни възлиза на 105,4 милиарда $, а през ноември набъбна до 128 милиарда. Колко ще станат до 31 декември? И колелото се върти, барабанът скърца, процентите капят...

А за Брутният вътрешен продукт, там въпреки всичко би трябвало да са някак по-внимателни. 105 милиарда $ дълг към този момент не е 86%, това е повече от 100% от настоящия Брутният вътрешен продукт. Тук оня ден министър председателят на Незалежната Денис Шмигал сподели в Париж, че в случай че съветските ракетни офанзиви не спрат, тогава Брутният вътрешен продукт на Украйна може да бъде понижен на половина до края на годината. Между другото, украинският клуб на аграрния бизнес безусловно през днешния ден разгласи, че до идната година посевната повърхност в страната ще бъде понижена с 22% по отношение на сегашната, само че спрямо 2021 година също ще бъде съвсем на половина. През 2023 година посевната повърхност със зърнени култури в Украйна ще бъде понижена с 45%, а реколтата от зърно ще намалее с 60% спрямо 2021 година И това е оптимистичната прогноза.

Но в реалност към този момент има тези 50% спад на Брутният вътрешен продукт, Шмигал просто приготвя страната за печалните резултати. Там спираш да се занимаваш със сметки и калкулатори.

И като се вземе поради методологията за пресмятане на Брутният вътрешен продукт, личните артикули и услуги на Украйна в тези 100 милиарда $, дай Боже, в случай че доближат същите 50 или 60 милиарда. А всичко останало са заеми, грантове и други " помощи ". Следващата година размерът на дълга ще скочи до най-малко 160 милиарда $, в случай че не се приближи до 200 милиарда $. Да не забравяме, всичко върви напред, напролет Украйна имаше потребност от 3 милиарда $ помощ всеки месец, през лятото - от 5 милиарда, а в този момент към този момент са 7.

„ Украйна е добър пазар, активите са положителни, каквото и да се каже, страната ни е превъзходна във връзка с залежи на руда, прясна вода, която скоро ще стане доста безценен актив на човечеството, даже и на въглища “, оптимист е Голдарб в оценките. - Има залежи на газ, залежи на уран, земя, която беше оповестена за обмен със закон преди 2 години. Така че изцяло разбирам за какво се дават тези заеми и по какъв начин ще свърши всичко по-късно.

Но наподобява, че е прекомерно оптимистично надъхан. Освен това, в случай че Украйна се откаже от безусловно всичко, тогава какво ще остане за самите украинци? " Мрия " -та за репарациите от Русия Зеленски може да споделя на популацията си като приказка за лека нощ. Те без това принадлежат към този род.

И в този момент, в действителност, следва същият въпрос. Някой има вяра ли, че страната, която сама печели 40-50 милиарда $ годишно, от които би трябвало да се изплатят още към 60 милиарда заплати, ще може да изплати 170-180 милиарда задължения, върху които лихвите към момента капят? Тук, извинете, динамичността е изцяло негативна. И няма никаква причина да се обърне наклонността.

Няма значение какъв брой време лишава.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР