Каква грозна практика ми говорят да бъде прекратена, като това

...
Каква грозна практика ми говорят да бъде прекратена, като това
Коментари Харесай

Кралев: Изнесеното от Кузманов и Кутев са манипулации, съшити с бели конци

" Каква грозна процедура ми приказват да бъде прекъсната, като това е един от най-прозрачните процеси за избор на реализатори и за отчетност. Да, единственият факт, който е правилен, че има участници, които печелят по един, два, три пъти. Ами, положителни са, пишат планове, получават оценки, печелят. Защо се заяждат с ИПОН, какво разясняват ", съобщи някогашният състезателен министър Красен Кралев в Русе в отговор на изнесената информация от служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов за нарушавания в Министерството под управлението на Кралев, съобщи БГНЕС.

 
 Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ „ Найден Геров – Варна Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ „ Найден Геров " – Варна
Министърът на младежта и спорта и претендент за депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев и кметът на Община Варна Иван Портних например..



По-рано през днешния ден Кузманов и представителят на Министерски съвет Антон Кутев направиха разкрития за злоупотреби с стратегии за финансиране на ММС, като акцентираха, че няколко компании са получавали пари годишно от Министерството и са взели милиони левове по този метод, а измежду тях са Спортен клуб ИПОН и ММА клуб, обвързван със Станислав Недков.

" Тази стратегия съществува доста от дълго време, по време на второто държавно управление на господин Борисов програмата мина от Министерство на финансите към Министерство на младежта и спорта. Сами се сещате, че преди този момент никой не е знаел за съществуването на такава стратегия, никой не е давал доклад за направените разноски и за направените акции. Откакто тази акция е в ММС има извършени доста брифинги, отговарял съм на парламентарни въпроси. Програмата е транспарантна, ясна, всички спечелили са обявявани обществено, критериите са ясни, утвърждението на всички планове се прави от комисия, чиято цел е да следи за спазването на критериите, заложени през 2017 година ", сподели Кралев на конференция в Русе.

" Всичко друго изнесено в брифинга през днешния ден от служебния министър и Антон Кутев, различен е въпросът какво прави Антон Кутев там, са операции, съшити с бели конци. С какви изказвания би трябвало да се занимаваме сега - първо, тази стратегия, по която ние работим, предлагането пристигна от мен да мине от МФ към ММС, само че критериите, по които работим, комисията, всичко това е основано по време на първия длъжностен кабинет на Румен Радев от министър Дашева. Ние прецизно сме следвали всички инструкции и всички нормативни документи, които са създадени от това служебно държавно управление. Всяка години аплайват сред 150 и 200 организации, виждате какъв брой плана са утвърдени, има конкуренция. Колегите настояват, че множеството са едни и същи - да, някои неправителствени организации са по-добри в писането на планове, това не е загадка за никого, това е процедура през последните 20-30 години, всяко Неправителствени организации, то се специализира и е по-добро от останалите. Нормално е като спечелиш един план и си получил добра оценка, да ти възложим идната година отново да спечелиш този план. Има ли някъде възбрана, че може сполучливи планове да се осъществят в няколко години? Не, няма възбрана ", добави някогашният състезателен министър.
 Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево
Министърът на младежта и спорта и претендент за депутат от ГЕРБ-СДС във Варна Красен Кралев и кметът на Община Дългопол Геор...

Кралев посочи, че и спортно съдружие, в което членува дъщерята на Антон Кутев, също е получило финансиране по въпросната стратегия. " Каква грозна процедура ми приказват да бъде прекъсната, като това е един от най-прозрачните процеси за избор на реализатори и за отчетност. Да, единственият факт, който е правилен, че има участници, които печелят по един, два, три пъти. Ами, положителни са, пишат планове, получават оценки, печелят. Защо се заяждат с ИПОН, какво разясняват? ИПОН едната година са получили 34 990 лв., другата 33 хиляди, третата - 30 хиляди. Къде виждате милиони в тези суми? Не сме избирали сдруженията, които вземат участие, по партийна принадлежност, по предметна, виждаме, че дъщерята на Антон Кутев, която е член в Национален юношески конгрес, това съдружие също е получило финансиране през 2020 година. Какъв е казусът? Няма по какъв начин всички да получат финансиране, само че въпреки всичко има комисия, която прави оценка тези планове. Аз мисля, че нашите сътрудници прелестно са си свършили работата ", сподели още той.

Кралев упрекна настоящето управление на Министерството, че сплашва и разпитва " неговите хора ". " Тези хора стоят един месец в Министерството и разпитват моите хора. Викат ги в кабинетите, Антон Кутев участва по време на разпитите. Пет души са разпитвали служителка на моето Министерство. В наличието на Антон Кутев. Както прави Антон Кутев да рови по кашоните на ММС? Преди четири години служебният им кабинет изнесе половината документи на Министерството. Десетки кашони с документи бяха изнесени. Какво откриха? Нищо не могат да намерят, тъй като няма никакво нарушаване. Главният им секретар извика шефовете на дирекциите и ги накара да си подадат оставка без дата. Да се подпишат под лист с празна дата, с цел да засвидетелстват преданост към новата власт. С напън, с разпити, дърпане на чиновниците, страхуване на чиновниците. Вместо да страхувате чиновниците и да ги викате на разпит, малко поработете, тъй като на спортните клубове стартира да им писва от вашето ръководство. За един месец може да извършите толкоз пакости, колкото други за години не могат да създадат. Така че стягайте се и работете, тъй като спортът има потребност от дейна администрация, ефикасна администрация, няма потребност от разпити, сходство на тези, които са ставали преди 50-60 години. Хората си правят работата. Атакувахте една от най-успешните ни стратегии. Свършихме работа, изкарахме програмата на ярко, станахме Министерство, което работи сполучливо в младежкия бранш и в този момент с манипулативно поднесени данни, опитваме да очерним това, което е свършено. Аз това нещо няма да го разреша ", приключи Кралев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР