Каква е вредата от тютюнопушенето? И наистина ли е толкова

...
Каква е вредата от тютюнопушенето? И наистина ли е толкова
Коментари Харесай

Знаете ли какво съдържа цигареният дим?

Каква е вредата от тютюнопушенето? И в действителност ли е толкоз рисково? Просто отвратителна, неприятна миризма ли е? Достатъчно е да разгледаме по-подробно съставените елементи на цигарения пушек, с цел да отговорим позитивно на въпроса за заплахата.

Тютюневите компании нямат регулаторна рамка за надзор на канцерогените в тютюна. Изследването на цигарите демонстрира, че количеството катран и никотин в продуктите надвишава посочените индикатори с 10 или повече пъти. Няма надзор върху количеството на нездравословните субстанции. Но за какво се подвига подобен звук към химическия състав на тютюневите произведения?

Състав на тютюневия пушек: съществени детайли

От какво е изработен тютюневият пушек? Обикновеният човек познава доста от химичните детайли и съединения, открити в тютюневия пушек. Някои се срещат в всекидневието, други са познати от уроците по химия в учебно заведение. Тютюневият пушек съдържа газообразни съставни елементи и твърди частици. Газообразните частици включват:

амоняк;

бутан;

метан;

метанол;

азот;

водороден сулфид;

въглероден окис;

ацетон;

циановодородна киселина (циановодород).

Всичко това са нездравословни субстанции, което е потвърдено нееднократно. Много от тях са токсини за всяка биологична форма на живот. Струва си да разгледате този лист, с цел да разберете, че такива субстанции не би трябвало да бъдат в клетките на биологичното тяло.

Някои радиоактивни съставни елементи също са част от тютюневия пушек:

полоний;

калий;

водя;

радий;

цезий.

Известно е, че радиоактивните субстанции са канцерогени, които се натрупват в клетките. Пушач получава годишна доза от 500 рентгена радиация, като употребява една кутия цигари дневно.

Твърдите частици включват смола, метал и други съединения:

смола;

фенол;

индол;
 Драстичен растеж на тютюнопушенето в международен мащаб Драстичен растеж на тютюнопушенето в международен мащаб
За първи път от две десетилетия насам продажбата на цигари отбелязва фрапантен растеж. Пик на използването на тютюневи произведения е маркиран...

карбазол;

никотин;

водя;

цинк;

арсен;

антимон;
 Ето няколко изгоди от тютюнопушенето Ето няколко изгоди от тютюнопушенето
Подобна наклонност се вижда при положение на разнообразни зависимости, изключително пушенето на цигари. Хората, попаднали в пристрастяване, виждат...

алуминий;

кадмий;

хром.

Вредата от тютюневия пушек за тялото

Тютюневият пушек и неговите съставни елементи затрудняват освен дихателната, само че и другите телесни системи. Всички тези субстанции инхибират психическото положение на човек. Той става нервозен. За да се успокоиш, ти би трябвало още една цигара. Зависимият може да пуши макар отвращението. Никотинът, като отровно лекарство, провокира пристрастяване. Човек се разболява психически – той е плебей на своя табиет.

На физическо равнище главните съставни елементи на тютюневия пушек предизвикват съществени болести заради непрекъснатото им наличие в кръвта:
 58% от пушачите желаят да се вкара по-строг надзор върху възбраната за тютюнопушенето 58% от пушачите желаят да се вкара по-строг надзор върху възбраната за тютюнопушенето
Пушачите в България са 38%, някогашните пушачи са 21%, а тези, които в никакъв случай не са пушили са 41%. Това демонстрират резултатите от извършеното...

болести на сърдечносъдовата система: хипертония, исхемична болест, инфаркт, ангина пекторис;

болести на централната нервна система: мозъчен инсулт, нарушена памет и интелектуално развитие;

болести на храносмилателната система: гастрит, язва, диабет, хемороиди, рак на стомаха;

болести на дихателната система: рак на белия дроб, фарингит, трахеит, бронхит, емфизем, кислороден глад;

болести на сетивните органи: притъпяване на обонятелните и вкусовите рецептори, притъпяване на слуховата система, загуба на апетит;

болести на ендокринната система: токсикоза по време на бременност, импровизиран аборт, физическа дисторция и забавено развиване на плода, удължение на менструалния цикъл, импотентност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР