Каква е тайната на руската цивилизация? Как така народ, започнал

...
Каква е тайната на руската цивилизация? Как така народ, започнал
Коментари Харесай

Тайната на руската цивилизация

Каква е тайната на съветската цивилизация? Как по този начин народ, почнал своя път по подценявана от неандерталците територия, на място, от което последвалите талази на заселването, почнали от ловците на мамути през каменната епоха, след това минал през индоевропейците, опитомявали коне в региона на Дон, и хуните от региона на Амур, които пък от самото начало са се опитвали да го изоставен, придобил своята държавност чак в края на първото хилядолетие сл. Хр. - преди този момент изцяло отказал се от нея – по какъв начин стана по този начин, че този народ съумя да завладее най-голямата територия - 1/6 от сушата?

Може би тук са останали единствено най-силните, тъй като слабите са предпочели да си тръгнат в търсене на нови места. И може би постоянно, тук е имало подобен дефицит на хора, че всеки, който е идвал с мир, се е чувствал като един от тях, пиеше

И по тази причина тези, които този народ е приемал, също са изпитвали преданост към него. Всъщност, съветският народ в равни елементи се състои, първо, от потомците на живелите тук преди хилядолетие, второ - от тези, пристигнали тук като завоеватели и асимилирали се с локалните поданици и най-после от пристигналите тук, с цел да избягат от някого.

В мащаба на огромните общности, настояват биолозите, алтруизмът е от изгода, защото такива общности оцеляват по-добре в сложни условия. И даже тези човеци, които паразитират върху алтруизма на болшинството, не скапват картината. И в края на краищата в началото те са по-малко ефикасни от другите, които се пробват да паразитират в общността на егоистите. Ето за какво, след генерации, потомците на тези, които в своето време са се карали с пристигналите на огромен брой орди - литовци, източни немци или евреи, по-късно са се карали на новодошлите дружно с останалите.

Всъщност цивилизацията на Запада, построена върху универсалния нарцисизъм, е единствено къс епизод от историята на човечеството, заради удобното географско местонахождение и съществуването на изостанали територии в техническото си развиване, които до избран миг са се оказали ограбени, само че не е било допустимо да се интегрират точно поради егоизма си.

Днес Западът неуморно се връща на позициите, които е заемал през Средновековието, въпреки и с поправката на това, което е съумял да ограби в хода на своя 400-годишен скок. Но това няма да е за дълго - има ли някакъв смисъл за днешните египтяни, вавилонци и римляни от предходното им великолепие, с изключение на техните приходи от туризъм.

Всъщност, единствената цивилизация, която съумя да откри ефикасна опция на съветската, е индокитайската. Вместо експанзията тя възприе оптималния път на развиване. Те в действителност съумяват да насочат силата във вътрешността, фокусирайки се върху изхранването на допустимо най-вече хора на съществуващата територия. Това обаче води до непрекъснат стрес и тясна специализация, което не разрешава прехвърлянето на този модел на други територии и консолидираното с други нации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР