Каква е тайната на пазарния успех? Логиката е много проста:

...
Каква е тайната на пазарния успех? Логиката е много проста:
Коментари Харесай

Audi A7 55 TFSI: прекрасен силует, интериор и пътно поведение

Каква е тайната на пазарния триумф? Логиката е доста елементарна: предлагаш нещо, което хората желаят, само че го няма на пазара. Т.е. ти си първи. В този ред на мисли триумфът на CLS пристигна като чиста причинност. Оттук и главният проблем на Audi A7 Sportback: постоянно е и ще бъде сравняван с основоположника на класа. Важното в тази ситуация е друго. Най-после CLS има почтена конкуренция. А7 наподобява като стегнат спортист, вижте единствено този профил! Това е моделът на Audi, който е най-различният в цялата гама и който аз одобрявам най-вече. Заради този автомобил бих платил гаранцията на Репурт Стадлер (ако имах парите), с цел да го извадя от пандиза и да му стисна ръката.

Срещу запазената марка на CLS – дъгообразен покрив, извита линия на прозорците, увисналата задна част, преди години Audi извади един огромен хечбек. Неговата дължина бе удивителна, което разреши на задната половина да бъде доста полегата – покривът и задните колони оформиха нескончаем надолнище, започващ още от главата на водача.

Днес Audi назовава дизайнът на новото А7 „ революционен”, само че сходно определение е пресилено. Въпреки това новото Audi A7 Sportback наподобява поразително. За мен той е най-ясно откроимият чодел в цялата гама на марката.

При дължина от цели 5 метра и височина към 1,4 метра, автомобилът като че ли прегръща пътя. В амфас е с по-широка и по-ниска радиаторна решетка по отношение на А8 – с който А7 споделя доста, само че тук тази решетка пасва идеално на общите пропорции на автомобила, вдъхвайки му огромна доза експанзия в спортната визия. От радиаторната решетка през капака се пускат остри ръбове, продължаващи към необятните задни калници. Подобно на предшественика си, покривът на А7 съставлява една елегантна извивка, която се спуска към преносим заден спойлер. Самият той се задейства при скорост над 120 км/ч. А може и посредством бутон, в случай че желаете да се фукате на някой светофар.

Истинският акцент в дизайна са стоповете, преминаващи през цялата ширина на автомобила. Те са формирани от 13 самостоятелни LED линии, като широчината варира в капака на багажника. В листата с в допълнение съоръжение попадат HD Matrix LED фарове с лазерни дълги светлини, за които настоявам, че са най-смислено изхарчените пари за спомагателна екстра в този автомобил. Не карах през нощта, само че тези фарове съм тествал в Q7 и настоявам, че са поразителни.

Тук разумно стигам до интериора, поради който прекарах много минути на място, с цел да му се любувам. И любувам е най-точната дума, тъй като този интериор е най-модерният за мен на пазара. Да, интериорът на CLS бих дефинира като по-луксозен, този на Volvo като елитарен, само че интериорът на Audi A7 е най-модерният и състезателен от колите в класа.

Новото оформлението при Range Rover също може да се похвали с доста екрани, само че в А7 конфигурацията, размерите на екраните и многото алуминий вършат интериора на автомобила да наподобява на друго равнище.

Игра на тронове: Mercedes-Benz S560 4Matic L (тест драйв)

KIA Ceed продължава да е основа на триумфа (тест драйв)

Х-Factor: тимът на Opel за SUV шлагери (тест драйв)

Ювелирна направа за Peugeot 308 GTi (тест драйв)

Таблото е добре познато към този момент: 12,3-инчов приборен панел Virtual Cockpit. В горната част на арматурното табло е инсталиран 10,1-инчов сензорен екран, наименуван MMI Touch Response. Под него има 8,6-инчов сензорен екран, от който се контролира климатичната система, само че същият може да се превключва, с цел да демонстрира клавиатура или празна повърхнина за въвеждане на телефонни номера или адреси. Физически бутони съвсем липсват, само че ненапълно се придвижват върху сензорните екрани, при натискането на които имате възприятието, че натискате бутон. Отделно разполагате и със система за гласови команди, само че аз избирам достъпът до главните функционалности да става през бутоните върху кормилото.

Бих могъл да продължа със суперлативите, само че това не е належащо. Ще установявам единствено, че животът в огромните Audi-та постоянно е бил първокласен и необятен. И супер удобен. Не съм се юркал по завоите към Беклемето, тъй като А7 е автомобил, с който „ мачкането” на стотици километри е същинско наслаждение. За това „ вина” има адаптивното окачване на тестовия модел и ниското равнище на паразитни шумове при придвижване по автомагистрала.

Именно на „ Тракия” си поиграх с опцията на A7 да изпреварва, без да съм сложил ръцете върху кормилото му, само че това е нещо, поради което бях непрекъснато на щрек. На избран период от време системата те подтиква да хванеш кормилото, само че това липсва при придвижване до 60 км/ч (ако моделът е оборудван и законът го позволява). Ще рече, че автомобилът може независимо да се движи в градска среда, по принцип може също да паркира и отпаркира независимо. Лично аз в никакъв случай няма да мога да преодолея инстинктите си и да се доверя напълно на автомобила, само че технологиите ще ни доведат до миг, когато и това ще е допустимо.

Активната сигурност се управлява от zFAS (произнася се zed-fass) централен компютър, който обработва данните от пет радара, пет камери, 12 ултразвукови датчика и лазерен скенер.

Стигам и до едно от най-големите обърквания, които предлага А7: обозначението 55 върху капака на багажника. Поне три пъти трябваше да изяснявам, че отред е инсталиран 3,0-литров V6 мотор, а не нещо голямо, което да оправдава цифрите 55. Но по-важното е, че тук аз намирам най-голямата уязвимост на тази съответна трансформация. И тя е обвързвана с разхода на гориво.

Знам, 48-волтова литиево-йонна батерия работи с алтернатора, с цел да предложи работата на така наречен мек хибрид. Това ще рече, че тази система разрешава на A7 да се движи с изключен мотор до 40 секунди сред 55 и 160 км/ч. Той разчита и на новата Quattro система, която през по-голямата част от времето трансферира 500-те нютон метра от мотора единствено към предните колела, като включва задните в мига, в който регистрира, че ви е належащо повече сцепление. Всичко това е направено с една единствена цел: понижаване на разхода и нездравословните излъчвания.

Да, само че към 11 л/100 км на „ Тракия” при четирима индивида на борда и съблюдаване на рестриктивните мерки ми се коства прекомерно висок разход. В посока Пловдив съумях да смъква до 10,7 л/100 км, само че назад към София, с включен Адаптивен круиз надзор разходът не спадна под 11,2 л/100 км. За мен това е доста. При това имах опцията (съвсем случайно) да сравня А7 с Lexus GS450h. Не са директни съперници, CLS e подобен, само че по размери са съвсем идентични. И двата са големи, и двата возят супер удобно, само че GS450h харчи на автомагистралата 7,5 л/100 км, която разлика е доста сериозна, а Lexus е и по-тежкият автомобил от двата.

По всеки един различен аршин A7 е безапелационно по-напред от GS450h. Сравнението сред интериорите на двата автомобила е невероятно – все едно да съпоставям P20 Pro с Nokia 6110: безбройните черни бутончета и безсмисления Remote Touch в Lexus ме върнаха доста години обратно. Сравнението на есктериорите ще е субективно, само че няма по какъв начин да харесам предницата на Lexus-а, която наподобява на озъбен Хищник от едноименния филм с Арнодл Шварценегер. А пакетът акумулатори откъм гърба прави багажника на японския модел по-малък от 535-те литра в А7. Да не загатвам обстоятелството, че 90-градусов завой в 450h се взима с превъртане на ръцете върху кормилото, до момента в който в А7 това не се постанова. Тук ще отбележа обстоятелството, че немският модел разчита и на четири завиващи колела, което е от голямо значение, стане ли дума за непоклатимост и непосредствено потно държание.

Накрая ще обобщя, че Audi A7 разполага с целия разполагаем боеприпас, с цел да сложи главния си съперник в „ сабмишън” (хватка от свободните бойни изкуства, при които боецът упражнява захват, който кара съперника да се предаде). Следващият ми ход ще е да видя на какво е кадърен CLS, само че доколкото знам, Mercedes-Benz е водил извънредно претрупан подготвителен развой, с цел да ресурси шампионския пояс в свое владеене.

Технически характерности:

Audi A7 55 TFSI S Line

Размери

Дължина, мм: 4969

Широчина, мм: 1908

Височина, мм: 1422

Междуосие, мм: 2926

Тегло, кг: 1815

Двигател

Вид: V-образен, 6-цилиндров, турбо

Работен размер, куб. см: 2995

Макс. мощ, к.с. при об./мин: 340 при 5000-6400

Макс. въртящ миг, Нм при об./мин: 500 при 1370-4500

Динамика

Макс. скорост, км/ч: 250

Ускорение 0-100 км/ч, сек: 5,3

Среден разход, л/100 км: 6,8 – 7,2

Вредни излъчвания СО2, г/км: 154 - 163

Базова цена на модификацията, лева с Данък добавена стойност: 190 000

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР