Каква е съдбата на коня, който в неделя удари автомобил

...
Каква е съдбата на коня, който в неделя удари автомобил
Коментари Харесай

Конят, заради който стана масов бой – жив, но скрит

Каква е ориста на коня, който в неделя удари автомобил на столично кръстовище, а произшествието стана мотив за всеобщ пердах? От Столичната община настояват, че конят е при тях, само че отхвърлят да кажат къде.

Трима роми, взели участие в мелето, са в ареста. След побоя конят е открит от жители наоколо до бул. „ Владимир Вазов”. Служители на Столичната община го вземат от там. После следите му се губят.

Според неофициална информация още в неделя е откаран в общински подслон. Служителите му обаче отхвърлят.

Официално от „ Московска” 33 споделят единствено, че са прибрали коня. Получаваме фотоси от животното с коментар, че то е в частен парцел, тъй като Следствен отдел към окръжна прокуратура няма подобаващ обект.
Инцидент с кон докара до всеобщ пердах в София От мухата стана слон, беше доста ужасно, безусловно можеха да ме убият, сподели един от пострадалите
Конят е в доста неприятно положение – толкоз неприятно, че евентуално съгласно наредбите е трябвало да бъде погубен.

Общински подслон за коне е планувано да бъде отворен най-рано през август. „ Конете сега, в случай че са чипирани, биват връщани са притежателите. Без никаква глоба. А в случай че не са попадаме в параграф 22. Животното би трябвало да бъде убито, подобен е законът”, показва общинският консултант Симеон Славчев.

Преброяване на „ Четири лапи” от 2015 година демонстрира, че скитащите коне в София са към 300. „ Честно казано, в действителност има процедура свободно скитащи коне да се изземат от чиновници на БАБХ и, в случай че се откри, че те нямат надлежната идентификация, да бъдат умъртвявани”, изяснява Явор Гечев от фондацията.

Тя всяка седмица получава сигнали за скитащи коне. „ Четири лапи” също пращат животните в частни домове или конни бази.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР