Каква е съдбата на емблематичния глас зад кадър и на

...
Каква е съдбата на емблематичния глас зад кадър и на
Коментари Харесай

Усмивки от старите касетки

Каква е ориста на емблематичния глас зад кадър и на една от последните видеотеки в България? Това е една история от времето, когато гледахме холивудските филми на „ касетки”.

В множеството от заглавията от 80-те и 90-те непроменяемо присъстваше един глас – този на легендата Васил Кожухаров. „ Възможно е доста хора в този момент да бъдат мощно разочаровани от това, което съм, тъй като евентуално са си ме представяли 6 фута и 6 инча”, споделя през днешния ден той.

През 80-те Васил гледа филм, озвучен на немски. Решава, че би могъл да го преведе и озвучи по-добре: „ Преводът на един филм с тази техника с ролковия магнетофон лишава горе – долу два дни. Като сбъркаш, трябваше да се почва изначало. Което ме принуди да си изработя подобен инстикт, че да не греша. Пишат за мен митове, че съм превеждал с уиски и пура. Не е било. Беше с доста труд”.

Ерата на видеокасетите е прекрасен спомен. Още обаче има едно място, чиито порти са отворени за аналоговите фенове. „ Тръгна от едно мое занимание да виждам филми и взех решение това да го трансформира в бизнес. Има младежи, които влизат и се чудят какво е това”, споделя Спиридон Атанасов.

Той се надява ползата към видеокасетите в миналото да се върне още веднъж, по този начин както стана с грамофонните плочи.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР