Каква е причината за биреното коремче?Повечето от любителите на бирата

...
Каква е причината за биреното коремче?Повечето от любителите на бирата
Коментари Харесай

Каква е причината за биреното коремче?

Каква е повода за биреното коремче?

Повечето от феновете на бирата са с наднормено тегло, тъй че се счита, че напитката води до струпване на непотребни килограми.

Но съгласно изданието The Health Site това не е по този начин. В 100 мл бира има единствено 45 kcal,

малко повече в нискомасления кефир – 50 kcal на 100 грама.
А кефирът се счита за диетична напитка.
Следователно бирата може да се смята и за диетична.

А аргументите за появяването на непотребни килограми измежду феновете на пенливата напитка може да са следните:
консумация на разнообразни солени закуски с бира – крекери, ядки, чипс, пържени закуски;неправилно хранене и затънал метод на живот;превишаване на предложените дози бира;здравословни проблеми;липса на сън.
Един литър бира съдържа същите калории като 100 грама ядки. Когато човек употребява храната си с бира и натрупа непотребни килограми, повода е във високото наличие на калории в храната. Ако вярно определите дозата на бирата, наднорменото тегло няма да бъде опасност за феновете на тази алкохолна напитка. Но си коства да се има поради, че бирата усъвършенства апетита, тъй като инхибира секрецията на лептин, хормонът, виновен за възприятието за задоволеност.

Следователно човек, който пие бира, ще яде доста повече, тъй като няма да се усеща утолен.

Колко бира можете да пиете, без да навредите на здравето си?

Около 10 мл чист алкохол се смята за безвредна доза алкохол. Това са почти 350 мл 5% бира. На мъжете е позволено да пият 700 мл бира (изглежда сметките са правени в интервал, когато не се организира огромно футболно първенство), а на дамите — 350. Но си коства да се вземе поради възрастта и здравословното положение на индивида.

Британската здравна работа счита 800 мл 5% бира за безвредни за мъже и 600 грама за дами. Тази доза се смята за безвредна, в случай че лицето няма здравословни противопоказания.

През седмицата мъжете могат да пият до четири литра бира, до момента в който дамите би трябвало да се лимитират до два литра напитка.
Необходимо е тази норма да се разпредели през цялата седмица,
без да се надвишава допустимата дневна норма, поучават още английски учени, представени от изданието.

Състав и хранителна стойност на бирата: какви са изгодите от напитката за тялото

Ако бирата е натурална, направена от ечемичен малц, тя ще има единствено 4 съставния елемент. Това са вода, малцова основа, квас и хмел. Съставът на бирата зависи от суровините, от които е направена напитката. Бирата може да бъде ръжена или пшенична.

Ползите от напитката се дефинират от микроелементите, които влизат в напитката от ечемика, който съдържа растителни протеини, мазнини и въглехидрати. Ечемичното зърно също е мощен източник на растителни фибри, които спомагат за естественото действие на червата. В напитката има и други потребни субстанции:
триптофан, левцин, лизин и аргинин са  незаменими аминокиселини,  които имат позитивен резултат върху всички системи на човешкото тяло. витамини  А, С, Е, Н и група В; минерали  — желязо, калций, магнезий, йод, цинк, мед, селен и калий.
Аминокиселините вземат участие в синтеза на  протеини, имат позитивен резултат върху действието на нервната система и укрепват имунната система, написа actualno.com. Витамините и минералите са основни за здравето, тъй че бирата може да се смята за здравословен артикул за човешкото тяло.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР