Каква е ползата от това, че съм безсмъртен, ако не

...
Каква е ползата от това, че съм безсмъртен, ако не
Коментари Харесай

Антиутопията на Тео Ушев „φ1.618“ тръгва по кината, премиерата във Варна е на 28 ноември | На нея ще присъства и екипът на лентата

Каква е изгодата от това, че съм вечен, в случай че не мога да спася най-малко един смъртен живот? – из размислите на Криптон

Завладяващата приключенска антиутопия „ φ1.618 “, „ корпореалният “ игрален пълнометражен дебют на Теодор Ушев, потегля на огромен екран в цялата страна от 25 ноември.

„ φ1.618 “ е един от стоте най-очаквани кино лентата в международната киноиндустрия за 2022 година Филмът е жанрово и образно предизвикателство без аналог в актуалното ни кино и неслучайно провокира възторга на публиката, участвала на предпремиерните прожекции в границите на фестивала Синелибри.

Познаваме Теодор Ушев от неговите анимационни филми, картини, плакати, илюстрации, корици. Не можем да подминем номинацията му за „ Оскар “ за „ Сляпата Вайша “, както и стотиците други оценки през годините, измежду които се откроява и шедьовърът „ Физика на тъгата “. Днес публиката е затаила мирис преди дълго чакания старт на регулярното разпространяване на кино лентата, смела акомодация по романа „ Пумпал “ на Владислав Тодоров („ Дзифт “). В основните функции ще забележим Деян Донков, Мартина Апостолова, Ирмена Чичикова, Владимир Люцканов, Николай Станоев, Герасим Георгиев-Геро, Васил Дуев, Китодар Тодоров, Георги Лозанов, Иво Димчев и други

Световната премиера на „ φ1.618 “ е на 23 ноември, сряда, на фестивала " Black Night Film Festival " в Талин, Естония. (PÖFF е годишен кино фестивал от А класа, eдин от най-престижните кинофоруми в нашия район.) На идващия ден, 24 ноември, от 19:00 ч. в Арена The Mall, ще се състои формалната национална премиера на кино лентата със фотоси на аления килим и с присъединяване на целия екип. За най-нетърпеливите фенове „ φ1.618 “ ще бъде излъчен още на 24 ноември в прилежащите зали на Арена The Mall от 19:30 ч. Те ще имат опция да закупят билети и да минат по аления килим дружно с обичаните си артисти.

От 25 ноември филмът потегля по всички екрани в България, в това число в арткина, мултиплекси, молове, и ще може да бъде забелязан във всяко кътче на страната, което разполага с киносалон.

Самият Теодор Ушев идва в България за премиерата на кино лентата и като се изключи че ще участва дружно с екипа на формалната премиера в София, ще се включи в самобитно турне с премиера на кино лентата в Бургас, Пловдив, Варна и родния му град Кюстендил:

27 ноември, 18:00 ч. | Културен дом на нефтохимика, пл. „ Тройката “ 1, гр. Бургас

28 ноември, 19:00 ч. | Кино Арена - Гранд Мол Варна

29 ноември, 18:30 ч. | LUCKY Дом на киното, ул. „ Гладстон “ 1, гр. Пловдив

5 декември, 19:00 ч. | Общински трагичен спектакъл, Кюстендил https

„ φ1.618 “ беше част от селекцията на Фестивала за ново кино в Монреал и събра голям брой позитивни оценки. Според Изабела Ванини, програматор на FORUM DES IMAGES, филмът на Ушев припомня за първите кинотворби на Жан-Пиер Жьоне, Марк Каро и Енки Билал: „ В същото време има невиждани до момента подиуми, които основават чувството, че халюцинираш – музиката, пиршеството, костюмите, маските и декорите ме караха да виждам екрана в унес. Филмът изобилства от хрумвания, находки и възхитителни анимационни фрагменти, които, с изключение на всичко друго, са занимателни. Тази красива любовна история, химн на смъртността и ода за книгите, е изумително пленителна. “

Стартът на разпространяването на „ φ1.618 “ беше ознаменуван с появяването на два музикални видеоклипа: „ Еротична звезда " на Иво Димчев, сниман особено за кино лентата от режисьора Валери Милев, и „ Живот “ на ВИС „ Нови цветя “ с режисьор Теодор Ушев, стремително постапокалиптично пънк парче, което отваря архива на корпореалната безкрайност!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР