Каква да бъде съдбата на сградата на БНБ, която се

...
Каква да бъде съдбата на сградата на БНБ, която се
Коментари Харесай

Пловдивчани гласуват! Всеки трети иска сградата на БНБ да е музей

Каква да бъде ориста на постройката на Българска народна банка, която се намира ул. " Райко Даскалов "? 
Прочетете още
Тази седмица кметът на регион " Централен " Георги Стаменов провежда ден на отворени порти в архитектурния шедьовър, а стотици пловдивчани не пропуснаха редкия късмет да прегледат постройката от вътрешната страна. малко на брой останаха безучастни пред превъзходната архитектура от началото на предишния век, колонадите, трезорите с пруски сводове, терекотените килими и изящните прозорци.

Гражданите изрекоха голям брой хрумвания и оферти по какъв начин би трябвало да се оживи постройката. Някои желаят да я видят като музей на Пловдив, други като просветителна институция, трети считат, че би била прелестна зона за гурме. 

Междувременно стана ясно, че апетите към постройката имат и частни компании. „ Има предложение вътре да влязат IT експерти, като мозъчен концерн да стане на Южна България. За общини, за организация на превоза, киберсигурност, всичко да бъде там. Общината да го направи, взаимно с висши образователни заведения, взаимно с други институции. Като предложение го има, само че още е в недопечен тип, по тази причина не съм го споделил.  Има доста разновидности за постройката, само че за всичко се желаят пари ”, съобщи на сесията в четвъртък Здравко Димитров.Припомняме, че преди по-малко от 10 дни от Община Пловдив пуснаха прессъобщение, че са получили отбрана от хакерски атаки, създадена от израелски специалисти. В известието се пишеше, че тя е била подарък от Съюза за стопанска самодейност (ССИ), взаимно с Пловдивския университет. Изпълнителен шеф на ССИ и учител в ПУ е предприемачът Алексей Петров-  обвиняем и оневинен по делото „ Октопод ”,  срещу който в годините имаше два несполучливи атентата, единият от които с гранатомет.

През февруари  общинският съвет даде единодушие за участие на Община Пловдив в съдружие „ Цифров иновационен хъб Тракия “, част от Съюз за стопанска самодейност с цели в активността по направление киберсигурност на национално и европейско равнище, както в обществения, по този начин и в частния бранш. Така че, въпросният " мозъчен концерн "   явно от дълго време работи в тази посока. 

Преди седмица TrafficNews се обърна с въпрос за ориста на постройката към читателите на платформата. 39% от гласувалите до момента 1871 индивида считат, че някогашната банка би трябвало да се трансформира в музей. 30% считат, че фунцията на постройката би трябвало да се дефинира след необятно публично разискване. 13% са на мнение, че някогашната Българска народна банка може да бъде представителна постройка на Община Пловдив. Едва 5% са на мнение, че тя би трябвало да бъде дадена под някаква форма на частна компания. 12% не се интересуват от ориста й. 

Анкетата продължава да е дейна на страницата на Гласувайте!

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР