Каква част от онова, което изговаряме, чувстваме и правим всеки

...
Каква част от онова, което изговаряме, чувстваме и правим всеки
Коментари Харесай

„Преди да помислим“

Каква част от това, което изговаряме, усещаме и вършим всеки ден, е под съзнателния ни надзор? Още по-важното е каква част от него не е? Дали в случай че разберем по какъв начин работи подсъзнанието ни, в случай че разберем основанията за постъпките си, най-сетне изцяло ще познаем себе си? Отговор на тези и още доста други въпроси дава книгата „ Преди да помислим “ от обществения психолог Джон Барг . Резултатите от дългогодишните му проучвания могат изцяло да преобърнат разбирането, което имаме за себе си.

Като начало би трябвало да разгледаме аргументите, заради които човешкият опит работи по този метод. Щом получим вярната рамка за схващане на взаимовръзката и взаимоотношението сред съзнателните и подсъзнателните дейности на нашия разум, пред нас ще се открият нови благоприятни условия.

Можем да се научим да изцеляваме контузии , да изоставяме нездравословни привички , да преодоляваме предубеждения, да съграждаме още веднъж връзки и да изваждаме нескрито дремещи качества . Дали прозренията за скритите ни подбуди ще отключат нов метод, по който да мислим, усещаме и действаме?

Задълбоченият разбор на Джон Барг изяснява в елементи по какъв начин предишното постоянно участва, по какъв начин другите обстановки въздействат и по кое време можем да се доверим на инстинктите си. Съзнателният надзор е толкоз ефикасен, доколкото внимаваме какво си пожелаваме, тъй като подсъзнанието постоянно будува.

„ Това очарователно странствуване през човешкия разум разкрива по какъв начин нашите съзнателни мисли и несъзнателни претекстове се преплитат, с цел да ни оформят като персона. Една занимателна и умна книга, която ще промени метода, по който виждате себе си и света към вас ”, споделя Джона Бъргър, професор по маркетинг в университета в Пенсилвания и създател на няколко бестселъра.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР