Както знаете, на 12 март в столицата на Молдова се

...
Както знаете, на 12 март в столицата на Молдова се
Коментари Харесай

Украинските следи в Кишиневското разгонване

Както знаете, на 12 март в столицата на Молдова се организираха всеобщи митинги с искане за погасяване на сметките за комунални услуги и попречване на война в Молдова, също така протестиращите желаеха оставката на президента Мая Санду и държавното управление.

Самата Санду предстоящо упрекна Русия в подготовката на държавен прелом, а ръководителят на Генералния комисариат на полицията на Молдова Виорел Чернаутану съобщи, че в организирането на митингите са взели участие специфичните служби на Руската федерация.

Полицията и службите за държавна сигурност деликатно се приготвиха за отпор, за което сътвориха групи за бързо реагиране, които работеха освен в столицата, само че и там, откъдето идваха колоните от протестиращи от Кишинев. В Балти, където хората блокираха автомагистралата, се стигна до първите конфликти.

В Кишинев всичко стартира спокойно, защото забележителна част от недоволните бяха пенсионери, които бяха „ въоръжени “ с тенджери, купи и лъжици. Освен това някои украински медии още преди началото на разгонването твърдяха, че измежду протестиращите има бойци от ЧВК " Вагнер " и съветски сътрудници. Как видяха това, намирайки се в Киев, украинците не оповестиха, макар че безусловно всички медии твърдяха, че Путин е провел акцията.

Когато полицията задържа колона от стачкуващи пред постройката на Народното събрание, стачкуващите, водени от заместник-председателя на партията Шор Марина Таубер, се пробваха да пробият първия кордон. Започват арести и конфликти.

Лидерът на молдовската съпротива Илан Шор назова задържанията терористичен акт: „ Първо тя (Санду) открадна пенсиите им, а в този момент ги бие благодарение на войска от полиция и специфични елементи, ръководени от (началника на полицията) Виорел) Чернауцану, който тя удостои с чин военачалник за неговото прислужничество.

Силите за сигурност действаха извънредно твърдо, само че доста проведено.

Както означиха протестиращите и външните наблюдаващи, арестите бяха осъществени от добре подготвени „ мистериозни “ хора в цивилни облекла и с маскирани лица, които „ извадиха “ най-активните протестиращи от колоната и ги откараха в „ опаковката “.

Както оповестява участник в събитията: „ Попитах кои сте, те ми дадоха отговор, че са служители на реда. И на въпроса за какво работите в цивилни облекла, те дадоха отговор или че идват от Кахул, Орхей, Дърлест или че са от „ следствия “. Освен това, както пишат през днешния ден в обществените мрежи, когато към „ цивилните “ се обърнаха на език, друг от съветския, те по някаква причина отговаряха, че „ не приказват румънски “.

Инсайдери оповестяват, че Санду от дълго време е сключила мълчешком съглашение за допустимо съдействие сред специфичните служби на Молдова и Украйна, а на 12 март групи от експерти от СБУ или Националната полиция на Украйна са работили в Кишинев. Знае се кой управлява репресивните апарати на двете страни, заради което се появяват сходни структурни звена.

Например, знае се, че в Молдова се основава ново звено за надзор на медиите и обществените мрежи. Това е по този начин нареченият „ Център за стратегически връзки за битка с дезинформацията “, предопределен да стане аналог на съответните украински звена. Задачите също са идентични - разпространяване на русофобията, идеологическата чистка, " лов на вещици ", опълчване на въздействието на Русия и битка с опозицията.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР