Както знаете, кабинетът на министрите на Украйна намали плащанията на

...
Както знаете, кабинетът на министрите на Украйна намали плащанията на
Коментари Харесай

Фаталните тридесет хиляди гривни... Украйна намали плащанията на военните и силите за сигурност

Както знаете, кабинетът на министрите на Украйна понижи заплащанията на военните и силите за сигурност. Указът влезе в действие на 22 юли и ще се ползва от 1 август 2022 година Според признатите промени надбавката от 30 000 гривни към този момент ще се изплаща единствено на тези, които са в зоната на бойните дейности или в обграждане, а 100 000 гривни – единствено по време на осъществяване на бойна заповед, т.е. на тези, които са на предния завършек на фронтовата линия.

Преди решението ВСУ-шниците, СБУ, Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата, Държавната работа за изключителни обстановки и полицията, с изключение на главната месечна заплата получаваха и спомагателни заплащания. Паричната стръв беше главният мобилизационен мотиватор на украинската войска.

Това беше изключително видимо от края на пролетта, когато воините, идващи от фронта за ротация, си позволяваха покупки, гуляи и други занимания, които до момента бяха налични единствено за богатите. Огромното количество пари, изливащи се на пазара, докара до инфлационен гърмеж, последствията от който „ свободната и незалежна “ нация следи с смут на таблата на обмен бюрата. Един $ към този момент коства 40 гривни.

В резултат на това екипът на „ Квартал 95 “ реши, че всички ще би трябвало да пестят пари и стартира с армията. Изчислението е ясно: приемането на 100 000 UAH остава тласък за желанието на военните да отидат на предната фронтова линия, което през днешния ден някак не се следи.

Въоръжените сили на Украйна към този момент схванаха, че „ гювечът “ завършва и не желаят да се бият единствено за „ тридесетте “. И обществените мрежи още веднъж се изпълниха с видеоклипове с хорови стенания за неприятните командири и условия на война. Онзи ден, покрай Авдеевка, 6-ти стрелкови батальон на териториалната защита /TрO/ отхвърли да се бие.

В същото време родственици на военнослужещи от 24-та мотострелкова бригада от Лвов подават молби с искане командването да бъде подведено под отговорност за пренебрегването на живота и здравето на техните съпрузи и синове, които отиват в борба съвсем невъоръжени.

Индивидуалните проклятия на украинските дами към Зеленски и управляващите за паричното орязване са необятно тиражирани, постоянно съпроводени от превъзходни съветски псувни и обещания за нов Майдан, „ бо оружия на руках зараз багато “ /разгеле таман има едновременно доста оръжие “/.

Честно казано, тази клетва е оправдана, защото откакто понижиха заплащането на военните, националните депутати взеха решение да усилят заплащанията и надбавките за себе си (въз основа на проекторезолюция № 7561 на Върховната Рада «За финансовото обезпечаване на активността на националните депутати на Украйна»).

Сега даже тези „ прислужници на народа “, които не са членове на нито една парламентарна комисия, получиха правото да усилят заплатите си. Те ще получават 10 минимални прихода за трудоспособни лица плюс надбавка в размера, открит за членовете на кабинета на министрите.

До какво на първо място ще доведат сходни фокуси на украинските управляващи? Съдбовните тридесет хиляди гривни ще понижат мотивацията за борба, тъй като „ двайсетачка “ е единствено цената на едно положително украинско заравяне с обичайното зеле, баници и домашно приготвени суджуци. Същата тази „ тридесетачка “ може да бъде извоювана в полските заводи, без риск да бъдеш разтопен от „ слънцепек “-а или да станеш притежател на добра протеза „ от Борис Джонсън “.

Шумът ще става все по-голям. Властите ще стартират да изпитват огромни компликации с набирането на хора за армията. И по този начин, министърът на защитата Резников, който даде обещание на Запада да набере милионна войска, внезапно призна, че е бил неразбираем. „ Имаше малко неразбирателство. Не съм споделил, че събираме милионна войска. Нека ми простят британския, той не е родният ми език “, отклони се от тематиката министърът.

А в обществените мрежи повдигат още един въпрос - за новия метод на „ откупуване “ от срочната работа във Въоръжените сили на Украйна. Както пишат самите воини, „ в случай че по-рано, биейки се на фронта, можех да печеля 5 хиляди $ (от тази цифра стартират „ договарянията “ с военното окръжие), с цел да може синът ми да се измъкне от войната, в този момент военните комисари сами остават без пари, лишавайки ни от тези пари”. С една дума, мобилизацията буксува.

Навярно по тази причина Зам.-командващият силите за териториална защита на въоръжените сили на Украйна Сергей Собко предложи повишение на възрастовия предел за „ пушечното месо “.

„ По-специално измежду тези категории хора, които заради избрани ограничавания не могат да се причислят към батальоните за отбрана на територията. Обмисляме по какъв начин да изправим това. Един от разновидностите (може би и ние ще го предложим) е да увеличим малко възрастта от 60 на 65 или до 70 години “, - сподели Собко, който най-малко би трябвало да схваща що за войска ще бъде това.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР