Както знаем, котките са месоядни животни и следователно менюто им

...
Както знаем, котките са месоядни животни и следователно менюто им
Коментари Харесай

Храната за котки: защо трябва да е най-добрата?

Както знаем, котките са месоядни животни и затова менюто им би трябвало да е богато на протеини. Котките са месоядни и вследствие на това се нуждаят от по-голямо количество скотски протеин, спрямо кучетата. Заради това и на Royal Canin дават уравновесена диета сред скотски и растителни протеини, с цел да обезпечат цялото належащо количество, по един здравословен метод.

Защо е толкоз значимо каква храна даваме на нашите котки?

Правилните хранителни субстанции в точното количество поддържат имунната им система и ги защищават от заболявания. В организма на котките има няколко кафези, способни да го пазят. Те разпознават кои кафези са лични и кои кафези са външни за тялото – като да вземем за пример паразити бактерии и така нататък вирусни частици. Когато котките имат невисок имунитет, тялото им по-трудно се бори с вирусите и бактериите и надлежно е по-лесно те да се разболяват. Добрата храна за котки минимизира тези опасности и това несъмнено е най-голямото ѝ преимущество.

В допълнение към казуса с ниския имунитет, могат да зародят и други съществени последствия от непълноценна храна, като ниската активност да вземем за пример. Животното няма да бъде игриво и няма да има сила за катерене и другарство. Могат да се появят алергии, диария, затлъстяване и проблеми с уринирането.

Както сами забелязвате, по никакъв начин не са малко отрицателните последици от незадоволително положителното хранене на вашият домакински любим. Грижейки се за котка е належащо да ѝ осигурите освен добра среда за игра и живот, а и добра храна за вярно развиване.

Как да решите коя котешка храна е по-подходяща за вашето коте?

Според ветеринарните лекари, храната за котки би трябвало да съдържа 7 съществени хранителни субстанции, които ще доведат до здравословен живот. Ето, кои са те:
Вода;Протеини;Мазнини;Витамини;Минерали;Въглехидрати.
Всички служат за осъществяването на дадена функционалност в организма на котките и не би трябвало да бъдат подценявани. Друг фактор, който би трябвало да имате поради, е методът на живот на котката. Има разлика в дневния банкет на калории при кастрираните и при некастрираните котки. Съответно, в случай че вашето коте има някакви здравословни проблеми, тогава питателните субстанции може да бъдат в друго съответствие, по отношение на тези при крепко коте. Ако е подрастващо, то се нуждае от още повече протеини и по-малко въглехидрати.

Основните два вида храна за котки са гранулите, които сформират сухата храна, и по този начин наречените паучове, които са мократа храна. Предимството на сухата храна е нейната продължителност, тъй като не се скапва елементарно. е. В допълнение, изпражненията на животното ще бъдат добре завършени, с помощта на лесносмилаемите съставки, което ще улесни почистването им.

От друга страна, мократа храна (паучовете) е по-вкусна и има по-привлекателна миризма за котките. Тя има огромно наличие на вода, което оказва помощ на животното да се хидратира по време на ястие. Друг фактор е, че паучовете имат по-малко калории и подтикват поддържането на здрава уринарна среда.

С какво ще способства високият клас храна за здравето на котките ми?

На първо място, тя ще обезпечи дневният банкет на всички нужни субстанции, които да послужат за естественото развиване на котката. Високият клас храна няма да провокира затлъстяване или алергии. Възможно е да забележите възстановяване на здравословното положение на вашето коте като промените храната от невисок към висок клас храна. Това е постоянно следена обстановка при котета. Един от първите препоръки на ветеринарните лекари е винаги  „ Сменете храната “.

Друг доста значим миг е небалансираното наличие на микроелементи, оцветители и изкуствени консерванти. Когато заложите на добра храна за котки, няма за какво да се притеснявате, че тези неща ще навредят на здравето на домашния ви любим. Ще разпознаете положителните храни по балансираността на съставките съгласно животинския тип, както и лесната смилаемост на подбраните протеини.. Също по този начин в състава на някои храни ще откриете и субстанции, които оказват помощ за подсилване на ставите и попречване образуването на зъбен камък. Този тип храни е добре да се дават на животни със податливост да демонстрират сходни проблеми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР