Както всички знаем, лятото обикновено означава високи температури, а това

...
Както всички знаем, лятото обикновено означава високи температури, а това
Коментари Харесай

Наредиха топ 10 на най-потните градове, в които през лятото буквално не се диша

Както всички знаем, лятото нормално значи високи температури, а това води и до по-висока мокрота на въздуха и неведнъж дискомфорт в огромните жеги. А това също значи и доста потене.

Наскоро беше оповестен третият годишен отчет America’s Sweatiest Cities List за 2017 година (Най-потните градове в Америка). Градовете, които участват в листата, не се класират единствено на база покачващите се температури, а създателите им преглеждат няколко разнообразни фактора.

" За да идентифицираме най-потните градове в цялата страна, се позоваваме на % на домовете без централна климатизация, известността на публичния превоз и стратегиите за шерване на колела в града, както и търсим градовете с „ най-горещите “ специалности ", споделя Тед Мият, който е отпред на изследването.

Като примерни специалности той показва началник на полети, медицински сестри и дърводелци, които се отличават като такива със мощен стрес и физическо напрежение.

Освен това се употребяват и данни за междинните летни температури на града и гъстотата на популацията.

Ето и спечелилите:

10. Ню Орлиънс, Луизиана



Ню Орлиънс е на 10-о място, тъй като е в топ 10 за летните температури, в топ 30 за потребление в публичния превоз и има една от най-горещите специалности в страната – медицински сестри.

9. Хюстън, Тексас



Хюстън се подрежда на 9 позиция, тъй като е измежду 10-те града с най-високи междинни летни температури, измежду 20-те най-големи по компактност на популацията места и има една от най-горещите специалности - преподавател в начално учебно заведение.

8. Тампа, Флорида



Тампа се класира осми, тъй като е в топ 25 по междинни летни температури, измежду 20-те по най-голяма плътности на популацията и в топ 10 за потребление в публичния превоз.

7. Атланта, Джорджия



Атланта е на 7-мо място, тъй като е измежду 20-те по междинни летни температури, по плътност на популацията и потребление в публичен превоз. Тук са и някои от най-горещите специалности - преподавател в начално учебно заведение и физиотерапевт.

6. Филаделфия, Пенсилвания



Филаделфия е в топ 5 по потребление на публичния превоз и е в топ 20 по % от домовете без централна климатизация.

5. Бостън, Масачузетс



Бостън е на 5-о място, защото е в топ 5 по плътност на популацията, като най-популярните 5 места за публичен градски превоз и е в топ 10 по % от домовете без централна климатизация. Има и някои от най-горещите специалности - пожарникар, физиотерапевт и персонален финансов консултант.

4. Маями, Флорида



Маями се подрежда на 4-то място, тъй като е измежду 10-те по междинни летни температури, в топ 10 за плътност на популацията и измежду 20-те по потребление в публичния превоз.

3. Чикаго, Илинойс



Чикаго се подрежда на трето място, тъй като е в топ 5 по плътност на популацията, в първите 5 за потребление на публичния превоз и измежду 20-те места по жилища с централна климатизация. Има и някои от най-горещите специалности - физиотерапевт и персонален финансов консултант.

2. Вашингтон



Вашингтон е измежду 25-те по сердни летни температури, 20-те по плътност на популацията и 10-те по потребление в публичния превоз. Има и някои от най-горещите специалности - началник на въздушното придвижване и физиотерапевт.

1. Ню Йорк



Ню Йорк е спечелилият в класацията, тъй като е преди всичко по плътност на популацията, първи по потребление на публичния превоз и първите 5 по % на жилища с централна климатизация.

Също по този начин има някои от най-горещите специалности - физиотерапевт, персонален финансов консултант, началник на въздушното придвижване и монтажист на фотоволтаични слънчеви съоръжения.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР