Както всички знаем, лимоните имат множество ползи за здравето поради

...
Както всички знаем, лимоните имат множество ползи за здравето поради
Коментари Харесай

Не изхвърляйте лимоновата кора, ето за какво е полезна

Както всички знаем, лимоните имат голям брой изгоди за здравето заради витамин С, който оказва помощ за подсилване на имунната система, оказва помощ на тялото да се бори с инфекциите и предизвиква загубата на тегло. Освен това съдържа субстанции, които оказват помощ за попречване на рак, контролиране на кръвното налягане и даже се смятат за индиректно потребни за психологичното здраве, защото оказват помощ против стрес и меланхолия. Най-добрият метод да извлечете максимума от лимоните и тяхната кора е да ги замразите, настържете и консумирате. Замразените лимони имат друг усет от лимоните, съхранявани на стайна температура, заради разликите в равнищата на киселинност. Замразяването на лимоните понижава тяхната киселинност, която ще се възвърне единствено когато плодовете се размразят.

Малко обаче са известни изгодите от лимоновата кора и навръх тях обръща внимание " Локално ".

Лимоновата кора съдържа 5 до 10 пъти повече витамини от лимоновия сок , тъй че несъмнено би трябвало да се употребява, а не просто да се изхвърли. Замразената кора има страховит усет, просто се уверете, че сте измили добре лимоните, преди да ги поставите във фризера!

Лимоновата кора придава неповторим ободрителен усет на храните и напитките . Вкусът ѝ е страховит в салати, като съществена съставна част на сладолед или като добавка към този деликатес и даже върви добре със спагети. Важно е лимонът да е изцяло замразен, преди да го приложите към храната, защото замразената кора има доста по-добър усет от елементарната кора. Ето за какво от ден на ден хора употребяват този готварски трик, тъй че пробвайте го сами!

Замразената лимонова кора съдържа съществени съединения, които укрепват имунната система , възстановяват равнищата на холестерола и съгласно някои проучвания способстват за попречване на развиването на ракови кафези. Богата е на хранителни субстанции като витамини А, В6, С и Е, желязо, цинк, калий, фибри и протеини.

Тъй като питателните субстанции участват в огромно количество в лимоновата кора, значимо е да я измиете вярно в течаща вода и по-късно да я дезинфекцирате със сода за самун или ябълков оцет. Измийте още веднъж с течаща вода и сложете във фризера за една нощ. Когато замръзне, настържете лимоните в стъклен буркан и върнете буркана във фризера, след което го използвайте съгласно потребностите: като дресинг за салати, супи, сокове, даже и в домашно приготвени сосове.

Според проучвания лимоновата кора демонстрира огромен капацитет за унищожаване на токсините от човешкото тяло , а в някои страни като Индия се употребява в храната на пациенти с рак.

Базирайки се на практиката си, козметиците са на едно мнение, че лимоновата кора е отличен скраб, който освен отстранява мъртвата кожа, само че и я доставя с влага.

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР