Както всички вече знаем, фибрите са от съществено значение за

...
Както всички вече знаем, фибрите са от съществено значение за
Коментари Харесай

Топ 5 с най-богатите храни на фибри

Както всички към този момент знаем, фибрите са от значително значение за организма. Доказано е, че понижават риска от затлъстяване, диабет вид 2, сърдечни болести и някои типове рак.
 Фибрите, проблемите със стомаха, неналичието на сила и по какъв начин да разберем, в случай че не консумираме задоволително от тях
Консумираме ли задоволително фибри

И за какво е значимо да го вършим

Тези скъпи нишки са два съществени типа - разтворими (които набъбват във вода) и неразтворими (които не набъбват във вода). А диетоложката Кристин Къркпатрик припомня, че и двата вида са основни за положителното здраве и най-хубавият метод да си ги набавим е посредством храната.

Затова и Къркпатрик ни поучава да не помнят за соковете, белия самун и белия ориз, или всички разновидности, в които тези хранителни субстанции липсват.
 Снимка 549004

Според от 2019 година, минималната дневна доза от фибри е 8 грама. Точно толкоз ни трябват, с цел да понижим риска от редица заболявания, както и от ранна гибел, прочее.

Пред Кристин Къркпатрик показва десетте отличници на тематика фибри, които би трябвало да участват в менюто ни.

Бобът е единственият източник на потребните нишки, който в това време е сериозен снабдител и на протеини. И е измежду топ играчите в битката със сърдечните болести. От половин чаена чаша с фасул получаваме цели 9.6 г фибри.
 Снимка 549005

Подобен е казусът с лещата . А съгласно от 2019 година, тя е и правилен съдружник в контрола на кръвната захар, тъй като инхибира ензимите, които вземат участие в процеса на асимилиране на глюкозата. В половин чаена чаша с леща има 7.8 г фибри.

Пуканките също оферират солидно количество фибри, само че са и мощни антиоксиданти. В това отношение бият и редица плодове и зеленчуци. Но е значимо и методът, по който ги подготвяме.
 Снимка 549006

Естествено, изключваме използването на палмово лой, и залагаме на метода с парещ въздух или рецептите с масло от авокадо или зехтин, с малко канела или куркума за по-така усет. Съдържание на фибри: 6 г в две супени лъжици със сурови царевични зърна за пуканки.

Овесът предлага както разтворими (овесени), по този начин и неразтворими (люспи) нишки. Накратко - оказва помощ за намаление на холестерола. И оглавява класацията със зърнените храни, които управляват апетита и смъкват тежестта. Половин чаена чаша с тях съдържа 4 г фибри.
 Снимка 549007

Къпините са измежду най-вкусните плодове, само че и измежду олигарсите на фибри и антоцианин. Последният е цветният пигмент, който придава присъщия им цвят, само че работи и като антиоксидант. И надлежно - колкото по-тъмни са къпините, толкоз повече съдържат от естествения оцветител и са по-полезни. Една чаена чаша с тях съдържа 7.5 г фибри.
 Авокадото, суперхраните и действието на плода против автоимунните болести
Още една суперсила на авокадото

Поредна точка в негова изгода

Сред останалите богаташи на потребните нишки са авокадото, шам-фъстъкът, зеленолистните зеленчуци, брюкселското зеле и бадемовото брашно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР