Както всеки голям международен турнир, Световното първенство по футбол в

...
Както всеки голям международен турнир, Световното първенство по футбол в
Коментари Харесай

Кърпата Ла‘ееб – талисманът на Мондиал 2022

Както всеки огромен интернационален шампионат, Световното състезание по футбол в Катар, което стартира в неделя, също има своя формален амулет. Това е смелият, занимателен и любопитен Ла‘ееб, който съставлява левитираща куфия (традиционна памучна забрадка за глава).

Ла‘ееб също по този начин е арабска дума за доста надарен състезател. Според легендата, Ла‘ееб идва от паралелна галактика на талисмани, а неговото мото е „ Сегашният миг е всичко “.

„ Сигурни сме, че почитателите ще се влюбят в този забавен и палав воин. Ла‘ееб ще играе основна роля в ангажирането на млади и остарели почитатели по време на Мондиала “, разяснява Халид Али Ал Мавлави, отговарящ за маркетинга на шампионата.

По думите на уредниците Ла‘ееб ще бъде на всички места по време на конкуренцията в Катар, а също така почитателите могат да смъкват стикери и емотикони със симпатичния амулет в другите обществени мрежи и канали за връзка.



Мондиал 2022 има и своята публична топка – Ал Рихла. Това е 14-та поредна топка, която Адидас основава за Световното състезание по футбол. Тя е проектирана да поддържа все по-високите скорости на играта и се движи по-бързо от всяка друга топка, създавана за Мондиал до момента.

" Играта става по-динамична и с увеличението на скоростта - точността и постоянният летеж на топката стават все по-важни. Поставихме си за цел да създадем невъзможното допустимо с първата по рода си иновация, като създадохме най-бързата и най-точна топка за Световно състезание до момента ", споделя Франциска Льофелман, шеф " Дизайн на футболни графики “ към Адидас.

Проектирана благодарение на данни от изследвания в лабораториите на Адидас, Ал Рихла обезпечава най-високо равнище на акуратност на терена. Създадена с грижа за околната среда, Ал Рихла е първата топка за Световната купа, създадена единствено с мастила и лепила на водна основа. Смелите ярки цветове и графики, ситуирани на перлен декор, отразяват все по-нарастващата скорост на играта, която вълнува играчите и почитателите по целия свят.

В превод от арабски Ал Рихла значи " странствуване ” или “дневник на пътешествието ”. Дизайнът ѝ е въодушевен от присъщите за Катар лодки доу, както и от цветовете на катарския байрак.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР