Както вече ви информирахме Румен Радев печели втория тур на

...
Както вече ви информирахме Румен Радев печели втория тур на
Коментари Харесай

Как са гласували избирателите на отделните партии за двамата кандидат-президенти

Както към този момент ви информирахме Румен Радев печели втория тур на президентските избори съгласно първите данни от екзит пол на социологическите организации.

Алфа Рисърч показа и профил на разпределението на гласовете на гласоподавателите на обособените партии. 

Радев, който съгласно данните на Алфа Рисърч печели 63,9% поддръжка при общо към 33,7% дали своят вот от всички гласоподаватели  е получил най-голяма поддръжка от последователите на БСП- 96%, " Продължаваме промяната " - 91%, и " ИТН " - 89%. От гласувалите през днешния ден последователи на " Демократична България " 70% са предпочели Румен Радев, а от гласоподавателите на Движение за права и свободи - 35%.

За проф. Анастас Герджиков са дали своят вот най-вече последователи на ГЕРБ - 89% и Движение за права и свободи - 63%. Подкрепили са го и 22% от симпатизантите на " Демократична България " и 17% от " Възраждане ".

Почти аналогична е картината и съгласно партийния профил на гласоподавателите, показан от " Галъп ": най-вече гласове за избора на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България са пристигнали от гласоподавателите на Българска социалистическа партия - 99%, " Продължаваме промяната " - 90% и " ИТН " - 90%. От симпатизантите на " Възраждане " 73% от гласувалите са дали поддръжка за Радев, а от " Демократична България " - 72%. Според " Галъп интернешънъл " за двойката Румен Радев - Илияна Йотова глас са дали и 12% от симпатизантите на ГЕРБ.

За проф. Анастас Герджиков най-вече гласове са пристигнали от електората на ГЕРБ - 88%, и на Движение за права и свободи - 69,%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР