Както вече стана ясно, процесорната база на Intel онзи ден

...
Както вече стана ясно, процесорната база на Intel онзи ден
Коментари Харесай

Intel Core m3-8114Y — първият представител от семейството процесори Cannon Lake-Y

Както към този момент стана ясно, процесорната база на Intel оня ден бе допълнена с модела Core i3-8121U, принадлежащ към линията Cannon Lake-U. Това обаче не е единственият 10-нм чип, който скоро ще излезе на пазара. В базата данни на тестовия пакет 3DMark също е бил видян процесора Core m3-8114Y от фамилията  Cannon Lake-Y.
Характерна специфичност на Intel Core m3-8114Y е доста ниското му равнище на TDP, който общо е 4,5 Вата. Чипът работи с две x86-64 ядра и с поддръжка на многопоточност, а номиналната му периодичност е 1,5 Ghz. Това е напълно всекидневно за енергийно ефикасните процесори от Y-серията. Честотата при режима Turbo Boost към момента е незнайна, само че по предварителни данни, тя ще бъде към 3 – 4 Ghz. Основната област на приложение на този CPU би трябвало да са хибридните таблети и свръхтънките ноутбуци.

Важно е да се означи, че за разлика от предоставения по-рано Intel Core i3-8121U, процесорът Core m3-8114Y може да се похвали с интегрирана в основата UHD Graphics. Дебютът на първите устройства, основани на нагоре описаните CPU би трябвало да се състои на ревюто Computex 2018, което ще се организира от 5 до 9 юни в Тайпе.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР