Както вече стана ясно, по-малко от 24 часа преди деня

...
Както вече стана ясно, по-малко от 24 часа преди деня
Коментари Харесай

Скандално невярна информация беше използвана срещу Министерството на електронното управление и мен в частност: Михаил Стойнов

Както към този момент стана ясно, по-малко от 24 часа преди деня за размисъл беше нападнат машинният избор, който опазва изборния резултат от стотици хиляди невалидни гласове. Атаката се насочи и към мен персонално, в качеството ми на отговорник за координирането и контрола на процеса – моя задача е да подпиша решението за засвидетелствуване или неудостоверяване на машините.

Скандално погрешна информация беше употребена против Министерството на електронното ръководство (МЕУ) и мен в частност. Сега, когато към този момент няма риск да бъда упрекнат в интервенция в изборния ден, върша следните разяснения:

Защо аз давам отговор за удостоверяването на машините?

Изборният кодекс показва Министерството на електронното ръководство като виновната институция, която удостоверява машините за гласоподаване.

Аз, като заместник-министър, съм избран със заповед на министър Александър Йоловски да давам отговор за координирането и контрола на процеса по засвидетелствуване на машините в частта, в която е отговорно Министерството на електронното ръководство. Аз съм определил шефа на дирекция " Мрежова и осведомителна сигурност ”, който е най-висшият държавен чиновник на МЕУ в региона на осведомителната сигурност, и в същото време е и народен координатор по киберсигурност, да управлява групата, която сертифицира сигурността на машинния избор.
Аз имам цялостното законово право и най-много обвързване да управлявам този развой, да вземам участие във всички негови стадии и да подписвам всички документи, в това число крайния акт, с който процесът по засвидетелствуване завършва.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР