Както вече писахме, очакванията са още този месец Tesla да

...
Както вече писахме, очакванията са още този месец Tesla да
Коментари Харесай

Tesla иска допълнителни $2500 за потвърждение на вече предплатен Model 3

Както към този момент писахме, упованията са още този месец Tesla да загуби щатската дотация в размер на $7500 при покупка на електрически автомобил. Причината се крие във обстоятелството, че през юли се чака компанията да надвиши 200 000 продажби, което през 2010 година бе несъмнено като предел, след който отпада дотацията.

Докато чакаме доклада на Tesla за второто тримесечие, компанията откри нов метод да вземе пари „ напред” от клиентите си. Както добре знаете, над 400 000 индивида заплатиха капаро от $1000, с цел да могат да закупят базовия Model 3, който Мъск даде обещание, че ще коства $35 000. Очертава се подобен модел изобщо да не може да бъде препоръчан, откакто отпадне дотацията, само че Илон Мъск желае от клиентите си спомагателни $2500 „ напред”, с цел да потвърдят поръчката си, преди компанията да почне да създава колите им. Тези пари ще бъдат приспаднати в следствие от цената на автомобила.

Това е следващ опит да набиране на средства, с които да се поддържа производството. Сметката демонстрира, че с сходен ход биха могли да се съберат $1 милиарда, само че това е доста малко евентуално. А и сметката е доста опростена, защото от Tesla не се споделя какъв брой резервации има. Тя непрекъснато би трябвало да връща въпросните $1000 при отвод от клиент, само че има и нови евентуални клиенти, които заплащат капаро.

Както написа The Detroit News, хората, платили капаро, сега могат да избират сред три версии. Това са Model 3 Long Range RWD, Model 3 Long Range Dual Motor AWD, както и неотдавна обявената Model 3 Performance. Тези, които към момента таят някаква вяра за струващата $35 000 версия, ще би трябвало да почакат несигурно време.

Вече две години слушаме от Tesla, че ще стартира да създава по 5000 бройки Model 3 месечно. Този период бе отлаган няколкократно, като се очакваше, че от юни той най-сетне ще доближи заветната цифра от 5000. Bloomberg, обаче, написа, че към края на юни 2018 година междинното месечно произвеждане е едвам 3400. По-рано този месец Tesla сглоби нова поточна линия под голяма палатка в двора на завода си, която трябваше да помогне за реализиране на задачата.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР