Както вече не веднъж съм споменавал, една от общите черти

...
Както вече не веднъж съм споменавал, една от общите черти
Коментари Харесай

Затънали сте в дългове? Ето как ефективно да се отървете от тях

Както към този момент не един път съм споменавал, една от общите черти на богатите и съумелите е това, че са останали незадлъжнели, т.е. нямат задължения. Един от главните препоръки на гениални вложители като Уорън Бъфет към хората, е да живеят под опциите си и да се пазят от задлъжнялост.

А вие доста ли сте задлъжнели? Изплащате ли нещо на лизинг? А може би сте от хората, които са не запомнили какво е това да не дължиш пари на никого? Ако това Ви звучи познато и живеете от заплата до заплата, с цел да покривате отговорностите си, то най-вероятно сте изпаднали в положение на свръхзадлъжнялост.

Това е едно от положенията, които карат хората да се усещат подтиснати, депресирани и да нямат предпочитание да се развиват и да израстват в това, с което се занимават. Вместо да се отдавате на самосъжаление обаче е доста по-добре да започнете да мислите за това по какъв начин да излезете от сходно положение.

Експертите от дълго време спорят върху това, кой е най-ефективния метод за изплуване от " морето от задължения ". Както всички знаем, не всички задължения са " еднообразно неприятни ", като някои са по-скъпи от останалите.

Изследователи от университета в Харвард, считат, че са разкрили най-ефективния път за понижаване на отговорностите.

И това е по този начин наречения " резултат на снежната топка ". Или ориентиране на напъните на длъжниците към отговорностите с по-малък баланс, вместо към тези с по-високи лихви.

Всъщност, това значително е изцяло противоположно на обичайния съвет на специалистите, да започнете от най-скъпите си отговорности.

След серия от опити с участници с виртуални задължения, специалистите са стигнали до извода, че факторът с най-голямо влияние за това какъв брой старания са полагали длъжниците е бил не размера на сумата, която са прибирали, а какъв брой е оставало като обвързване по-късно и с какъв % са го намалявали, след вноска.

И въпреки от логическа и финансова позиция да наподобява най-добре длъжниците да стартират от най-скъпите си отговорности, или тези с най-високи лихви, става известно, че доста по-мотивиращо за участниците в проучването е било, когато видят дребните отговорности да изчезват.

" Фокусирането върху погашение на отговорности с по-малък баланс, в доста по-голяма степен стимулира хората да не престават с напъните си ", разяснява Реми Трудел, един от уредниците на изследването.

Според експертите, първата стъпка пред длъжниците е да видят, каква сума могат да заделят за понижаване на отговорностите си. След това могат да вкарат отговорностите си в един файл в Excel и да стартират от най-малките към най-големите. Така ще са наясно, какъв брой време ще им е належащо, с цел да заличат всичките си задължения.

Трябва да знаете също по този начин, че хората, които се отличават с ниско равнище на задлъжнялост, се отличават с избрани общи черти.

Ето 10 неща, присъщи за хората които нямат задължения, черти които можете да придобиете и да се опитате да живеете в страни от задлъжнялостта:

Винаги знаят в какво финансово състояние са

Противно на упованията, доста от хората не са наясно с ежемесечните си доходи и разноски които вършат. Хората без отговорности обаче, постоянно знаят в елементи за тях. Те съвсем постоянно имат бюджети и ги следват прецизно.

Дори да имат счетоводител, те преглеждат персонално данъчната си декларация. Не може да се оправдавате с това, че не разбирате нищо от финанси - в случай че е по този начин - образовайте се по въпроса.

Обръщат внимание на детайлите

Тези хора обръщат внимание на скритите такси и нещата с малък шрифт в договорите. Те в никакъв случай не разписват документ, с чието наличие не са се срещнали обширно, та било то и контракт за кабелна телевизия.

Последователни са и не ги мързи

Не бъдете разсеяни. Започнете да четете деликатно извлеченията от кредитната си карта. Записвайте си защо харчите пари. В края на месеца или седмицата преглеждайте тези разноски и изключете непотребните.

Живеят по този начин, като че ли печелят по-малко

Продължаваме да припомняме, че тайната по пътя към благосъстоянието на процедура може да се заключи в едно най-важно нещо - това да живеете под опциите си. Това е табиет, който един път построен е елементарно да се ползва цялостен живот. Дори и когато имате по-големи благоприятни условия. Вземете за образец Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

Мислят дълготрайно

За тях не е значимо да отидат на отмора в най-модерния курорт тази година, те мислят за най-малко шест месеца след тази отмора.

Не се опасяват да питат и да пестят

Те питат, когато не им е ясно. Те питат за по-добра рента, те постоянно се интересуват от по-добри благоприятни условия. Няма по какъв начин да минем и без икономисване. Дори и дребните суми, заделяни постоянно, могат да имат огромно значение за вас в дълготраен проект, когато вземете в поради капитализирането на средствата за един дълготраен интервал.

Не оставят нещата на течението

Хората, които рядко имат задължения, постоянно държат нещата в свои ръце. Ако оставите нещо по течението, това не значи, че си решавате казуса.

Могат да споделят " не "

Не е нужно да приемате всяка покана за вечеря, която ви насочат или да си купувате всичко, което харесате в магазина. Научете се да си казвате " Не ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР