Както вчера ви съобщихме вчера Huawei и Xiaomi се отличиха

...
Както вчера ви съобщихме вчера Huawei и Xiaomi се отличиха
Коментари Харесай

Huawei увеличава пазарния си дял до 11.8% на фона на спад на доставките на световния пазар на смартфони от 2.9% на годишна база за първото тримесечие на 2018 г.

Както през вчерашния ден ви съобщихме през вчерашния ден Huawei и Xiaomi се отличиха на пазара на смарт телефоните през I тримесечие на 2018 година От формалното посланичество на първата компания, споделиха с нас повече по въпроса за резултатите от продажбите:
През първото тримесечие на 2018 година, производителите на смарт телефони и техните сътрудници по света са доставили 334.3 милиона бройки устройства, или с 2.9% по-малко, по отношение на 334.4 милиона за същия интервал на 2017 година. Това сочат данните на проучването Worldwide Mobile Phone Tracker на водещата световна компания за пазарни изследвания и разбори в софтуерната сфера IDC. Основната причина за по-слабия резултат е обвързвана с китайския пазар, където размерите на доставките са спаднали под 100 милиона бройки в първото тримесечие на тази година, което не се е случвало от третото тримесечие на 2013 година
„В международен мащаб, както и в Китай като водещ пазар, потребителите на смарт телефони имат пазарно търсене на премиум устройства, само че към този момент няма толкоз нови разработки на смарт телефони, което води и до спад в доставките“, декларира шефът разбори в IDC – Мелиса Чау.
„Когато преглеждаме тези процеси от позиция на $ и неговата стойност, пазарът на смарт телефони към момента пораства и това ще продължи през идващите години, защото потребителите разчитат от ден на ден на тези устройства за своите съществени компютърни нужди“.
„Въпреки новите флагман смарт телефони на Samsung и Huawei, както и доставките на iPhone X в първото тримесечие, потребителите наподобява не са склонни да заплатят огромна сума за най-новите и най-хубавите устройства на пазара“, споделя Антъни Скарсела, шеф изследвания за проучването Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker на IDC.
„Изобилието от флагман устройства в най-премиум сегмента, отличаващи се с високи ценови рамки и стартирани през последните 12-18 месеца, най-вероятно е прекъснало цикъла на ъпгрейд на мобилните устройства в кратковременен проект. Сега наподобява, че потребителите нямат предпочитание да заплащат този тип пари за ново устройство, което се характеризира с минимални ъпгрейди, по отношение на тяхното сегашно устройство. Решението, от което пазарът се нуждае, с цел да се повишат доставките в близко бъдеще, евентуално ще бъде обвързвано със основаването на по-достъпни премийни устройства “.
Huawei се изкачи до нов пазарен дял от 11.8%, макар че остана на трето място.
Компанията е на границата сред поддържането на мощно наличие на вътрешните пазари, като в същото време покачва имиджа си на интернационалните пазари, изплащайки дивиденти на акционерите в равнища над междинния международен ритъм на напредък, достигайки 13.8% годишно.

Докато смарт телефоните от висок клас са известни в Китай, по-голямата част от размерите доставки са осъществени от устройства в по-достъпен клас, както и от лансирането на няколко нови модела в ниския и междинен сегмент. Извън Китай, Huawei пораства и придобива пазарен дял в Западна Европа – район, който изцяло се утежнява – и е изключително мощна в Испания, Германия и Италия.

В тези пазари Lite версиите не престават да бъдат най-продаваните устройства на компанията, а моделите от сериите P10 и Mate 10 са в доста по-добра позиция, по отношение на предшествениците P9 и Mate 9. Делът на устройствата от междинен и висок клас се е подобрил доста през годината. Huawei е добре позиционирана да се конкурира в сегмента на смарт телефоните от висок клас и има опцията да усилва своя дял в Европа. Компанията също вкара още веднъж своята марка Honor на няколко пазара в Югоизточна Азия, където P серията (висок клас) и Mate серията са по-малко известни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР