Както Varna24.bg собщи Варна ще има училище по компютърно моделиране

...
Както Varna24.bg собщи Варна ще има училище по компютърно моделиране
Коментари Харесай

Новото училище по компютърно моделиране отваря врати през 2020 г. в ТУ Варна

 Както Varna24.bg собщи Варна ще има учебно заведение по компютърно моделиране и компютърни системи. Темата бе разисквана по време на съвещание на академичния съвет в Техническия университет, на който участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на Варна Иван Портних. Домакин на срещата бе ректорът на университета проф. Венцислав Вълчев. 

" Варна би трябвало и ще бъде един от центровете за развиване на осведомителни технологии, по тази причина водим диалози с кмета, с Техническия и с Икономическия университет, чакам подробна информация и от РУО - Варна. Надявам се учебното заведение по компютърни науки да стартира банкет през идната 2020 образователна година “, сподели министърът. По думите му новото държавно учебно заведение ще бъде ситуирано в кампуса на Техническия университет, като е допустимо по-нататък да стане и общинско. 

" Много е значимо ние да имаме задоволително експерти в региона на моделирането, компютърното програмиране и цифровата креативност. Въведохме предмета компютърно моделиране в 3 клас, разширяваме в гимназиален стадий % на приема в профили и специалности, свързани с осведомителните технологии и компютърните системи ", уточни Красимир Вълчев.

" Имате цялостната поддръжка на Община Варна за реализирането на тази самодейност, тъй като сме уверени, че трансформацията на икономическия модел на развиване на Варна минава през високотехнологичните специалности. Знаете, че образованието е приоритет номер едно за нас, работим интензивно и по различен план – за основаване на учебен кампус, който да включва Математическата гимназия и няколко професионални гимназии в града “,обърна се кметът към участниците в срещата.

Той добави, че Варна става все по-привлекателно място за отваряне на офиси на IT компании и на компании от сферата на аутсорсинга, като досега има поръчка за отваряне на нови 1000 работни места от началото на новата 2020 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР