Както в управление на финанси в бизнеса, така и в

...
Както в управление на финанси в бизнеса, така и в
Коментари Харесай

Какво ни учи бизнесът за управлението на личните финанси?

Както в ръководство на финанси в бизнеса, по този начин и в ръководство на персонални финанси, с цел да се реализира резистентен триумф се изисква положително знание на съществени механизми и правила. Независимо дали се ориентираме към потребление услугите на финансов съветник или покупка на нов финансов артикул, без задълбочено схващане на фундаменти в ръководството на финансите, вероятността резултатите от дейстията ни да не отговорят на упованията ни е огромна.
Управление и бизнес мениджмънт се учи в университети, само че действително се случва в бизнеса. Затова разгледахме някои от положителните бизнес практики, прилагани повече от десетки години, като направихме аналогии сред ръководството на бизнес и ръководството на персоналните финанси.
 
Доходи и разноски
“Ако познаваш врага си и познаваш себе си няма да се страхуваш да влезеш в стотици борби ” (Сун Дзъ). Стъпвайки на тази безконечна мъдрост, бизнесът от дълго време ползва същия метод в стратегическото обмисляне. Извеждането на мощни и слаби страни, както и дефинирането на оразличимо конкурентно преимущество са станали неизменима част от инструментариума на всеки сполучлив бизнес.
Е, за какво в ръководството на персоналните финанси да е по-различно? Някои хора са положителни в ръководство на разноските си – присъщи черти за такива персони са: аналитичност, стриктност, самодисциплина. Други са положителни в генерирането на високи приходи – слагането на гръмки цели, преследването и постигането на резултати, търсенето на благоприятни условия и поемането на риск за тях са всекидневие.
Затова и да познаваш себе си е началото на ръководството на персоналните финанси.
 
Спестяване
Печалбата е цел в бизнеса. Печалбата е разликата сред приходите и разноските. В ръководството на персоналните финанси не е по-различно. Спестяванията са точно разликата сред приходите и разноските ни.
Както бизнесът се е научил да целеполага и да се стреми да максимизира облагата от бизнеса, по този начин следва да е и в ръководството на персоналните ни финанси - непрекъснатото увеличение на насъбраните спестявания е главен инструмент за увеличение на благосъстоянието.
 
Кредити
За доста хора да имаш заем е и финансова, и психическа грижа. В същото време, сполучливите бизнеси знаят по какъв начин да вършат пари, употребявайки парите на другите. Кредитът може да бъде потребен инструмент, само че са нужни нужни познания, умения и опит. Както е споделил Айщайн “Сложната рента е осмото знамение на света. Тези които я схванат ще завоюват от нея, а тези които не я схванат ще я заплащат ”.
Статията е основана на част от наличието на обучителните стратегии: „ Лични финанси: по какъв начин да спестяваме по-добре “ и „ Лични финанси: по какъв начин да влагаме по-добре ” на TheBusiness Institute.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР