Както в последната година наблюдавахме внезапно развитата експертиза на много

...
Както в последната година наблюдавахме внезапно развитата експертиза на много
Коментари Харесай

Малина Едрева: Отговорите за метрото трябва да са експертни, а не политически

„ Както в последната година наблюдавахме ненадейно развитата експертиза на доста хора в областта на вирусологията, имунологията и биотехнологиите, по този начин и в този момент напълно предстоящо виждаме новопридобита инженерна, строителна и хидрогеоложка експертиза. И в случай че анонимните мнения във форумите са неособено потребна, само че общоприета част от всекидневието, то грозното деформиране на обстоятелства от позицията на общински съветници и депутати - сегашни или някогашни и неуспели в този мандат такива, само че с порив за място в идващия парламент, не можем да отминем и да възстановяваме. “ Това съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Малина Едрева, при започване на днешното съвещание на локалния парламент.
„ Да публикуваш фотоси от обект, на който от една седмица екипи работят непрекъснато, с цел да разбият бетонния пиедестал и да открият повода за надигане на релсите в 30 метровия сектор в метрото и да твърдиш, че обектът се разпада е целеустремено манипулативно. А като коментар към тази операция да призоваваш за Народен съд е незаконно. Това, че видни партийни функционери на Българска социалистическа партия изпитват нездравословен сантимент към човеконенавистни режими и не се срамят да го декларират в навечерието на 1 февруари, когато ние, останалите, склоняваме глава пред жертвите на един от тези режими, за жалост не е учудващо. Но вие, сътрудници от Българска социалистическа партия, дължите отговор не толкоз на нас, колкото на софиянци - споделяте ли тези убеждения или сте подготвени да се разграничите от тях и да ги отречете.
Да се върнем към метрото и тежките обети и обвинявания, които се чуха през днешния ден. Отговорните хора работят с обстоятелства, а обстоятелствата са: Появи се проблем в права от 30 метра в метрото. От представянето му като злополука печелят партиите, с упоритости за изборите, а не софиянци. Метрото е строено от експерти с интернационален опит, със модерни технологии; то има многочислени системи за сигурност, които сработиха, тъкмо както се чака от тях и дадоха опция за реакция при отклоняване от 5 мм. По този метод нито пасажерите, нито цялостната структура са изложени на някакъв риск.
 Малина Едрева: Facebook крещенето против кмета Йорданка Фандъкова не оказва помощ Малина Едрева: Facebook крещенето против кмета Йорданка Фандъкова не оказва помощ
Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Малина Едрева отвърна на следващата рецензия на " Спаси София " на те...
Предпроектните изследвания и планът не са направени нито от кмета Фандъкова, нито от някой общински консултант, само че ние сме хората, които би трябвало да упражняват надзор и при потребност да търсят отговорност. И това дали търсиш отговорността на вярното място демонстрира дали имаш потенциал, а освен искания на управленец. Затова ние от ГЕРБ ще изчакаме специалистите, на база на изследвания и данни, на направени експертизи да ни покажат от кого да търсим отговорността и какви могат да са нейните юридически и финансови измерения. Можем да си позволим комфорта да изчакаме колкото е належащо за тези експертни мнения, тъй като имаме контракт, подписан по най-високите интернационалните стандарти. Това значи, че всички разноски по премахване на каквито и да било вероятни недостатъци са за сметка на изпълнителя. Поемайки този голям обект, той е поел и вероятните опасности. Затова софиянци няма да платят една стотинка от разноските, които ще се наложи да бъдат направени. И това е сериозен отзив за експертността на администрацията на Столична община и на Метрополитен за ръководство на такива съществени планове.
И да, ние също имаме въпроси - Кога ще бъде възобновено придвижването по тази права, какви са аргументите да се появи този недостатък и могли ли са да бъдат планувани? Какво е решението и ще отстрани ли то опцията да се повтори тази обстановка в бъдеще?
Очакваме отговорите на тези въпроси и ще настояваме ние и обществеността да ги чуем, само че по-важното от приемането на бързи отговори е те да са експертни и въз основата на сериозна работа и изследвания, а не догатки, догатки, тенденциозни внушения, спекулации.
И последно - сътрудници, в случай че имате съществени оферти, дано ги обсъдим и дружно планираме идващите стъпки, които са в пълномощията на Столичния общински съвет. Но не очаквайте да подкрепим откровенни нелепости, с цел да отчитате интензивност - да слизат общински съветници в тунелите, с цел да „ обследват “ – това не може да е съответно управническо решение. Метрото и софиянци, които го употребяваме заслужават повече. “ – разяснява още Едрева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР