Както сполучливо гласи една сентенция, красотата е в очите на

...
Както сполучливо гласи една сентенция, красотата е в очите на
Коментари Харесай

10 странни неща, които хората по света правят в името на красотата

Както успешно гласи една поговорка, хубостта е в очите на гледащия. Дали криви зъби, подписани вежди или дребно ходило – всяка просвета намира за красиво нещо друго. Точно това, което може би съгласно вас е минус, в друга страна е блян за хубост.

Тук ви представяме 10 от най-странните идеали за хубост:

1. Иран

В никоя друга страна не се вършат толкоз доста интервенции на носа, колкото в Иран. Междувременно в доста елементи на света стана нещо всекидневно да се поправя носът, само че процедурата нормално се прави скрито, без доста звук. В Иран, в противен случай, да си позволиш скъпа промяна на носа е белег на високо публично състояние. Дори превръзката, която би трябвало да се носи след интервенцията, минава за безспорен симптом за хубост и с горделивост се излага на показ.

2. Папуа-Нова Гвинея

В Папуа Нова Гвинея още живеят доста туземни племена, които имат свои ритуали и легенди. Така да вземем за пример скарификацията или така наречен „ боди арт “, се счита за знак на мощ и неустрашимост. Кожата на воините се прорязва по този начин, че да образува изключително дълбоки белези. Когато заздравее, тя би трябвало да припомня на крокодилска кожа. Често белезите символизират  принадлежността към племето, само че също по този начин и половата зрялост на момчетата.

3. Нова Зеландия

Маорите в Нова Зеландия също имат свои обичайни ритуали. Причудливите татуировки, в това число по лицето, са познати на мнозина. Цветът им обаче се реализира благодарение на т-нар „ драскаща техника “, при която боята се вкарва под кожата, тъй че да се получи изпъкнал татус. Татусите символизират прехода от дете към възрастен и мъжете си ги вършат най-много по лицето, бедрата и задните елементи. Жените пък украсяват с тях брадичката, устните или челото си.

4. Корея

От няколко години в Корея си пробива път друга, много куриозна мода. Заради оскъдното си окосмяване в региона на срамното нагорнище от ден на ден дами там си присаждат косми. Докато доста западни дами бръснат венериния си рид, с цел да стане идеално равен, там окосмяването минава за белег на плодовитост.

5. Русия

В Русия дългите крайници се считат за красиви. В една клиника в град Курган даже се правят хирургически интервенции за удължаването им. Процедурата продължава 12 месеца и е обвързвана с безчовечен болки. Заради няколко сантиметра повече ви чупят костите, след което шинират краката, тъй че да добият бленуваната издължена форма.

Широко публикуван феномен е, че ние, хората, постоянно се стремим към това, което нямаме. Така някои от нас са подготвени да се подложат на ужасни мъчения,  за да трансформират външния си тип, единствено и единствено да дават отговор на актуалния блян за хубост. При това сигурно може да се поспори за границата сред здравия разсъдък и лудостта!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР