Както Sofia24.bg ви съобщи на 28 май, пътнически влак и

...
Както Sofia24.bg ви съобщи на 28 май, пътнически влак и
Коментари Харесай

Мъж от ударения влак в София: Беше малък шок, чуваха се крясъци, но хората взаимно си помагаха

Както Sofia24.bg ви заяви на 28 май, пътнически трен и маневрен локомотив се удариха на първи коловоз на Централна гара в София. Инцидентът се случи след 16:00 часа. 12 души са потърпевши. Част от тях са прегледани на място. Повечето от тях са с травми на гръбначния дирек и на краката. Четирима са откарани в лечебни заведения – двама в " Пирогов “, един в ИСУЛ и един във ВМА.

Пътническият бърз трен е чакал да отпътува от София за Пловдив, когато е бил ударен от маневрения локомотив.

" Наистина беше дребен потрес това, което се случи. Аз за първи път виждах такова нещо. Изпращах собствен прочут и бях във влака. Все още ме боли врата от камшичния удар. Получих леко пострадване, само че нямах потребност от здравна помощ “, описа пред bTV Георги Велев, който е пострадал в случая.

" Доста хора бяха шокирани, беше мощен трясъкът. Самият личен състав на гарата също беше много шокиран в първите минути. Реагираха обаче съответно и започнаха да оказва помощ. Хората си помагаха взаимно. Когато излязохме от влака, видяхме какъв брой доста провали имаше “, разяснява още той.

" Първо влакът закъсня с 10 минути. Хората бързаха да се качат, настаняваха по седалките, когато се случи удара. Имаше потърпевши по самите стъпала, пострадаха и хора от личния състав на БДЖ “, уточни Георги Велев.

" Самият ватман изглеждаше в положително положение, нека всичко с него да е наред “, добави още той.

" Хората действаха сносно по отношение на обстановката – макар шока и макар крясъците, които се чуваха. Започнаха да разлеждат вагоните, колите за спешна помощ пристигнаха много бързо “, означи Георги Велев.

 

" Трябва да дадем обаче една дребна черна точка на цялата държавна компания – никой не знаеше къде можем да получим информация и по какъв начин да се работи. Започна да се получава информация по уредбата за закъсненията на влаковете. Влакът за Пловдив отпътува с 120 минути забавяне “, разяснява още мъжът.

Той означи, че е имало хора с пострадвания, с отворени рани.

На машиниста на маневрения локомотив му е прилошало, не е могъл да спре и се е блъснал в последния вагон на влака, разяснява Анатолий Атанасов – шеф " Оперативна активност “ в БДЖ.

Към момента към момента не е ясно каква е била скоростта, с която се е движел локомотива.

" Най-тежко са потърпевши нашите чиновници, на осем от пасажерите е оказана помощ на място. Двама от маневрената бригада са превозени до болница, единият е с пострадвания на рамото и ребрата, а другият е с навехната ръка “, уточни още Атанасов.

Той разяснява, че дистанцията сред двете композиции е би трябвало да бъде към 25 метра и при такава маневра отговорността е напълно за манишиста.

Вчера след случая има закъснение на следобедните и нощните влакове, само че обстановката е към този момент нормализирана.

" Гарата разполага с малко коловози и един подобен случай нарушава съществено графика за придвижване на влаковете “, разяснява Анатолий Атанасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР