, както се случи в Перник. Това казват от институциите,

...
, както се случи в Перник. Това казват от институциите,
Коментари Харесай

Валентин Вълканов: Няма опасност от водна криза във Варна!


, както се случи в Перник. Това споделят от институциите, които са виновни за обезпечаването на питейна вода за над 1 млн. души. На този стадий Варна се зарежда с вода от язовир " Камчия " и от изворите в Девня. Бургас също се зарежда с вода от Камчия, само че през последните месеци количеството вода, което се подава към Варна, е фрапантно по-малко, а за Бургас е повече. Причината е, че Бургас няма различни източници на водоподаване.

" Приетият бизнесплан за идващите 5 години ни дава вероятност, в която ние би следвало да взимаме 75-80% от язовир Камчия и към 20-25% от карстовите извори. Към сегашния миг водата, която взимаме, е 50% от Камчия и 50% от Девненските карстови извори и тя е задоволителна към сегашния миг ", съобщи за Българска национална телевизия шефът на ВиК Варна инж. Валентин Вълканов.

Според него разтърсванията идват главно за ВиК, тъй като намаляването на водните количества от язовир Камчия довеждат до това, че сдружението, теглейки вода от карстовите извори на по-висока цена, би трябвало да заплаща по-високи разноски, с цел да се компенсират тези разлики.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР