Както съобщиха пред високопоставени партийни източници, той посочил, че остава

...
Както съобщиха пред високопоставени партийни източници, той посочил, че остава
Коментари Харесай

Fokus.mk: Меркел и Макрон убедиха Заев да изчака с оставките си

Както оповестиха пред високопоставени партийни източници, той показал, че остава да предотврати дестабилизирането на парламентарното болшинство и държавното управление на фона на сериозните провокации пред страната, изключително във външната политика.

Според тях Заев отбелязал, че доста авторитетни интернационалните водачи са се свързали с него, с цел да го убедят да не се отдръпва, в това число дългогодишният немски канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон.

Според върховен чиновник на СДСМ те уверили партийният водач и сегашен министър председател, че има огромен късмет страната най-сетне да стартира договаряния с Европейски Съюз през декември, макар че специалистите, опозицията и част от държавното управление остават скептични за подобен излаз.

Независимо от епилога, Заев възнамерява да се отдръпна от поста министър-председател в края на тази или началото на идната година, а съгласно СДСМ идващият Централен съвет на партията би трябвало да разгласи процедура за избор на нов президент.

Превод: Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР