Както съобщи каналът Fuji-TV, позовавайки се на източник в японското

...
Както съобщи каналът Fuji-TV, позовавайки се на източник в японското
Коментари Харесай

Япония експулсира осем руски дипломати

Както заяви каналът Fuji-TV, базирайки се на източник в японското държавно управление, въпросът за експулсирането на дипломати породи след информация за убийствата на цивилни в Буча, оповестява РИА Новости.

Руското външно министерство съобщи, че Москва ще даде на Токио „ подобаващ отговор “ на това решение.

Масовото експулсиране на дипломатически служащи по света се организира на фона на съветската инвазия в Украйна и се възобнови след публикуването на фото и видео доказателства за кланета на цивилни в град Буча, Киевска област, който беше окупиран от съветските военни за съвсем месец.

Решението за експулсиране на чиновниците на съветската дипломатическа задача е взето от Австрия (3), Полша (45), Германия (40), Словакия (35), Словения (33), Франция (35), Италия (30), Дания (15), Холандия (17), Белгия (21), Испания (25), Гърция (12), Румъния (10), Португалия (10), Швеция (3), Норвегия (3), Люксембург (1), Чехия (1), Ирландия (4) и Литва (1).

Европейски Съюз разгласи 19 чиновници на съветското непрекъснато посланичество в блока за личност нон грата.

Съединените щати изгониха делегат от съветското посолство, а също по този начин оповестиха 12 чиновници на съветската задача в Организация на обединените нации за персони нон грата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР