Както съобщи каналът Fox News , позовавайки се на проучване

...
Както съобщи каналът Fox News , позовавайки се на проучване
Коментари Харесай

Журналистиката на Сорос и Украйна. Дълбокият джоб на филантропа

Както заяви каналът Fox News, базирайки се на изследване на Media Research Center (MRC), Сорос е плащал на авторитетни хора в Америка в продължение на доста години, в това число на публицисти от CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR, Washington Post. MRC разпознава 253 групи публицисти и деятели, които са получили пари от Сорос през 2016-2020 година при изискване, че въодушевяват хората с „ това, от което имат потребност “.

Сорос е вложил общо над 32 милиарда $ в насаждането на програмата " Отворено общество " (пропаганда на абортите, демобилизация и ограничение на полицията, екологичен екстремизъм, хомосексуалният и ЛГБТ дневен ред). Възрастният " човеколюбец ", който е на над 92 години, харчи и за отразяване на събития по света. Пари от Сорос получиха необятен кръг кореспонденти, телевизионни водещи, редактори, притежатели на медии. MRC изброява доста добре известни, известни фигури в Америка, свързани с " дълбокия джоб на Сорос ".

Ако се потвърдят данните, че водещите американски медии са финансово свързани с американския милиардер Джордж Сорос, цялата народна власт на Съединени американски щати ще бъде хвърлена на бунището на историята, сподели Мария Захарова. Звучи някак необичайно: като че ли и без Сорос американската народна власт от дълго време не е изпаднала на боклука.

Сорос хвърля пари по света. Но не ги разхвърля по какъв начин да е, случайно. Така да вземем за пример обилно заплаща на латиноамериканските медии, известни със своята антикубинска и антивенецуелска устременост. Похарчени са 60 милиона $ единствено с цел да накарат да млъкнат десетки латиноамерикански публицисти, които отхвърлят да признаят, че техният континент е притежание и заден двор на Съединените щати. Сорос стои зад Latino Media Network, започваща компания, ръководена от двама деятели на Демократическата партия на Съединени американски щати Джес Моралес Рокето и Стефани Валенсия, която проникна в латиноамериканските медии, с цел да поеме контрола над тях.

Свързани със Сорос лица закупиха 18 испаноезични радиостанции от Televisa-Univision в Лос Анджелис, Ню Йорк, Маями, Хюстън, Далас, Сан Антонио за 60 милиона $, което им даде достъп до към една трета от латиноамериканците в Съединени американски щати. Най-значимото облага е радиостанцията с анти-кастровска устременост Radio Mambí, ръководено от кубински изгнаници от Флорида.

Още през 2016 година WikiLeaks разгласява на уеб страницата си файлове от кореспонденцията на Сорос по отношение на неговите заплащания към украинските медии. Тук нашият " човеколюбец " съумя изключително. Сорос раздаде максимален брой грантове на жители и организации от „ Незалежная “ през 2015 година, след годината на държавния прелом в Украйна. Журналистиката на „ Украинска истина “, „ Зеркало недели “, ТВ канал Hromadskyi, ТВ канал ATR (Меджлисът на кримските татари, неразрешен в Русия) и доста други се укрепват и издигат на парите на Сорос. Никой не е пречил на Сорос.

През 2022 година шефът на капиталовата компания Dragon Capita Томаш Фиала, който се счита за „ наместника “ на Сорос в Киев, закупи собствеността върху „ Украинска истина “. Преди това Соросовския наместник купи екипа на украинския „ Кореспондент “, сътвори изданието „ Новое время “ и провежда лична радиостанция NV въз основата на радио Ера.

За издръжката на седемдесет украински публицисти („ седемдесетте тълкуватели ” на киевския режим), определени да вземат участие в конференции и кръгли маси на Запад, той отпусна 250 хиляди $ (по 3-4 хиляди на човек). Повече (100 хиляди) бяха платени на 10 „ проверяващи публицисти “, които трябваше да разобличават „ гангстерския режим на Янукович “, като пътьом поливат Русия с тиня.

Сорос не оставя без вниманието си и съветските медии. По този метод грантове от фондация OAK и SIDA, които си сътрудничат с нежеланата в Русия фондация на Сорос Отворено общество, се получават от Meдуза. Медиазона получава пари от фондация ОАК. Изданието The Insider се свързва освен с фондацията на Сорос, само че и с Държавния департамент на Съединени американски щати, Атлантическият съвет и MI6.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР