Както съобщават списание Шпигел и тв предаването ZDF Frontal, които

...
Както съобщават списание Шпигел и тв предаването ZDF Frontal, които
Коментари Харесай

Спонсорски пари: Известен германски журналист се нагушкал с 600...

Както оповестяват списание " Шпигел " и тв предаването ZDF Frontal, които са получили поверителни документи от Кипър, става въпрос за 600 000 евро, които са били платени като част от т. нар. договор за спонсорство.

 

Партньорът на Зайпел по контракта публично е била компания - пощенска кутия, наречена De Vere Worldwide Corporation. Тя е основана на Британските Вирджински острови. Фирмата е част от корпоративната мрежа на съветския олигарх и дълготраен главен акционер в немския туристически тръст TUI Алексей Мордашов. Олигархът беше глобен от Европейския съюз след началото на съветската война против Украйна.

 

Според „ Шпигел “ спонсорският контракт от 2018 година се отнася до план за книга " за политическата среда в Руската федерация, която би трябвало да бъде оповестена през 2019 година ".

 

Има и индикации, че сходно съглашение към този момент е било подписано години по-рано, се споделя в обявата. Зайпел е интервюирал съветския президент Владимир Путин няколко пъти. През 2015 година беше оповестена неговата биография  " Путин. Вътрешни възгледи за властта ". Тя беше последвана през 2021 година от книгата  " Властта на Путин. Защо Европа се нуждае от Русия ".

 

И двете книги са оповестени от основаното в Хамбург издателство Hoffmann und Campe, което увери, че не знае нищо за заплащанията и разгласи, че ще проверява въпроса. Hoffmann und Campe също по този начин съобщи, че заради разкритията е взето решение книгите на Зайпел да се изтеглят от пазара.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР