Както съобщава Euronews, групата обвинява ЕС, Великобритания, Турция, Русия и

...
Както съобщава Euronews, групата обвинява ЕС, Великобритания, Турция, Русия и
Коментари Харесай

Португалци дадоха на съд 32 държави заради климатичното им бездействие

Както оповестява Euronews, групата упреква Европейски Съюз, Англия, Турция, Русия и Норвегия, че като не подхващат решителни ограничения против климатичните промени, тези страни са нарушили човешките права и са упражнили форма на дискриминация против цялото младо потомство, изправено пред опустошителни горещини. Последствията са нарушавания на съня, опциите за спорт и физическото здраве, причиняване на душевен стрес и безпокойствие за бъдещето.

Младежите показват, че това нарушава правото им на живот, понижава опциите им за персонални и фамилни връзки и излага на риск предпазването им от мъчения, нечовешко и унизително отношение – характерни права, които за първи път се преглеждат по отношение на изменението на климата.

Обвинителите са уверени, че европейските държавни управления могат да създадат доста повече, с цел да предотвратят климатичните промени, само че са избрали да не го вършат. Искането на младежите е просто – Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) „ да накара тези държавни управления да създадат каквото е належащо, с цел да имаме...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР