Както съобщава електронното издание на вестник Курир“, позоваващо се на

...
Както съобщава електронното издание на вестник Курир“, позоваващо се на
Коментари Харесай

Делът на електроенергията от възобновяеми източници в Австрия е увеличен на 87 процента

Както оповестява електронното издание на вестник „ Курир “, позоваващо се на австрийската новинарска организация АПА, взривът на фотоволтаиците и увеличението на вятърната сила, съчетани с едновременното понижаване на производството на електрическа енергия от изкопаеми горива, са довели предходната година до повишаване на каузи на възобновимите източници в производството на електрическа енергия до 87 %, което е нарастване с 9 % спрямо миналата година. Това заяви Министерството на околната среда, като се базира на прогнозите на института " Фраунхофер ". 

Според министерството нарастването се дължи на първо място на забележителното повишаване на фотоволтаиците, написа Българска телеграфна агенция. Техният дял в производството на електрическа енергия е повишен повече от два пъти - от 0,98 тераватчаса през 2022 г.  до 2,35 тераватчаса през 2023 година Това значи, че фотоволтаиците към този момент съставляват 4,4 % от производството на електрическа енергия в Австрия. Голяма част от най-новото разширение на фотоволтаичните мощности обаче ще стане ясно едвам през тази година.

Според данните делът на вятърната сила в производството на електрическа енергия също се е нараснал. Той е повишен от 7,19 тераватчаса през 2022 година до 8,26 тераватчаса през предходната година. По този метод вятърната сила за първи път е съдействала с повече от 15 % за производството на електрическа енергия в Австрия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР