Както руските, така и украинските сили са водили тежък артилерийски

...
Както руските, така и украинските сили са водили тежък артилерийски
Коментари Харесай

Тежък артилерийски обстрел между Русия и Украйна, съобщава се за стотици загинали

Както съветските, по този начин и украинските сили са водили тежък артилерийски обстрел по противниковата страна, излиза наяве от известия от въоръжените сили на двете страни, представени от ДПА.

Киев твърди, че неговите сили са унищожили съветски позиции в Луганска и Донецка области. Министерството на защитата в Москва сподели, че " украински офанзиви " са били отблъснати в района на Донецк, Луганск и Херсон, откакто Украйна неведнъж се зарече, че ще си възвърне контрола над тези окупирани от Русия райони. Съобщенията от въоръжените сили, чиято меродавност няма по какъв начин да бъде доказана, съдържат информация за стотици починали от всяка страна.

В анексираната от Москва Херсонска област управляващите оповестиха за най-тежкия артилерийски обстрел от няколко дни. Украинското управление желае изцяло да освободи този район в южната част на страната, откакто в началото реализира триумфи в своята атака там.

Руският президент Владимир Путин през вчерашния ден сподели, че евакуацията на цивилни от Херсон се постанова поради тежките боеве в региона. По информация от окупационните управляващи десетки хиляди поданици към този момент са избягали към окупирани от Русия територии. Украйна обаче упреква Русия, че е " отвлякла " локалните хора. По някои оценки в оспорваните елементи на района към момента се намират 170 000 души, които не желаят или не могат да го изоставен. По непотвърдена информация от съветското министерство на защитата към 5000 души се изтеглят през река Днепър всеки ден благодарение на лодки и понтонен мост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР