Както родителите, така и педагогическият персонал в 139-о ОУ Захарий

...
Както родителите, така и педагогическият персонал в 139-о ОУ Захарий
Коментари Харесай

20 родители са спрели децата си от училище за една седмица заради проблемен ученик

Както родителите, по този начин и педагогическият личен състав в 139-о ОУ " Захарий Круша " в София упорстват за по-голяма ангажираност при работа с деца със специфични потребности. Родителите Мария Чулева и Андреа Ружева разказаха в предаването  " България заран ", че имат проблем с държанието на едно от децата в учебното заведение. Дисциплината в часовете се скапва, няма естествен образователен развой, а майката упреква учителите и учениците, без да спомага за решаването на проблема.

" Ако ние не работим в екип с родителите, нещата няма по какъв начин да се случат. Като шеф назначих от 8:00 ч. до 17:30 ч. да има преподавател в междучасията, който да се грижи за останалите деца, назначих и психолог, който да работи единствено с това дете. Ние съчувстваме не тези родители. Идеята е да създадем всичко допустимо да помогнем на тази майка. Обявява се война на учебното заведение, а учителите работят безрезервно, заели сме педагогичен консултант. Предлагали сме пренасяне в различен клас, нямаме схващане, другата страна взема решение, че жалбите ще решат казуса ", каза директорката на 139-о ОУ " Захарий Круша "  Румяна Дончева.

Тя показа пред Bulgaria ON AIR, че 20 родители са били спрели децата си от учебно заведение за една седмица. Заявили са, че до момента в който проблематичното дете не се реалокира в друго учебно заведение, те няма да ги върнат.

" Успяхме да овладеем обстановката, само че още веднъж имаме тъжби ", добави директорката 139 ОУ " Захарий Круша ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР