Както предупредихме на пресконференция в БТА само преди няколко дни,

...
Както предупредихме на пресконференция в БТА само преди няколко дни,
Коментари Харесай

Кабелните оператори: Репресиите започнаха, потресени сме!

" Както предупредихме на конференция в Българска телеграфна агенция единствено преди няколко дни, репресиите против кабелните оператори започнаха ".

Това показва в известие до медиите Национално съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 " във връзка извършената през вчерашния ден профилирана акция в 7 града, с претърсвания от полицията  и изземвания на пространства, употребени от кабелни оператори, по съмнение в пиратство и нарушение на данъчната система. 

Ето какво гласи продължава текстът:

...

На 13.06.2019 година след „ ювелирна “ акция на ГДБОП, за която ние знаехме от преди два месеца, в това число от кого е поръчана, беше конфискувана цялата техника на наши членове и сътрудници в Бургас, Кърджали, Кюстендил, Дупница, Гоце Делчев, Сандански и още десетки обитаеми места,с се разпространяваха стотици стратегии под претекст, че има неуредени авторски права единствено за 1-2 от тях. Това довежда до нарушаване на всички съответно подписани контракти с ТВ стратегии спирайки излъчването им. В резултат активността на кабелните оператори там бе принудително прекратена и всичко това под благовидния претекст за битка с пиратството. Всъщност се преследваха корпоративни ползи на организации, които целят очистване на съперници и почистване на пазари, употребявайки държавни органи и структури, които от своя страна в старанието си неведнъж надвишават правата си.

Големите пострадали от тази „ ювелирна “ акция обаче се оказаха елементарните хора в посочените обитаеми места, които останаха през 21-век в страна - членка на Европейски Съюз без телевизия и интернет. Това е извънредно тежко посягане върху гражданските им права, тъй като правото да получаваш и разпространяваш информация е главно човешко право, според редица европейски конвенции.

Спирането на интернет блокира активността на редица общини и банки, изключително в Югозападна, Централна Южна България и Бургас, бизнесът е неподвижен, а жители се самоорганизират за митинги.

„ Ювелирната “ акция има и още една тежка последица – прекратена бе активността на локалните малките екрани „ Рила “, „ Канал 0 “ и „ Източни Родопи ТВ, която излъчва за районите на Кюстендил и Дупница, а публицистите не са били позволени до работните си места. Т. е. затворена беше цяла една медия. И след това се питаме за какво България трайно се е ориентирала към последните места по независимост на словото в света, надалеч зад множеството африкански страни, което позор за страна - членка на Европейски Съюз.

Предстои лавина от каузи против България в Европейския съд в Страсбург и лицата, които инспирираха и позволиха тази срамна „ ювелирна “ акция следва да поемат своята отговорност.

Кабелните оператори, законно работещи от десетки години сме потресени от безкрупулните дейности на поръчителите и уредниците на тази акция!

С актуалното молим медиите да отразят справедлива и действителна картина за протичащото се и да дават опция на пострадалите да изкажат и своята позиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР