Както подсказва името им, запалителните свещи създават електрическа искра, която

...
Както подсказва името им, запалителните свещи създават електрическа искра, която
Коментари Харесай

Колко често всъщност трябва да се сменят свещите на колата и как да разберем, че е дошъл моментът

Както подсказва името им, запалителните свещи основават електрическа искра, която стартира процеса на горене, с цел да може да работи моторът. Доста водачи обаче не им обръщат нужното внимание. А това може да докара до доста неприятности в работата с автомобила. 

Няма повсеместен брой километри, след който би трябвало да ги подменим

Различните производители показват друг пробег за това. Виждали сме рекомендации това да се прави на 50 хиляди километра, виждали сме рекомендации да се прави и на 150 хиляди километра. Просто проверете какво написа в управлението на автомобила, който карате. Има хора, които държат това да се прави на всеки 50 хиляди и нито километър по-късно. И постоянно си имайте едно на разум, че проблемите могат да стартират по-рано, или пък да се проявят по-късно. Свещите са характерен образец за консуматив.

Но когато и да се появи проблем, пренебрегването на подмяната е неприятна концепция

Може да се отрази на мотора в дълготраен проект, само че и в границите на ежедневното каране. Дори една проблематична свещ може да трансформира обичаният ви автомобил в призрачен сън. 

Как да разберете, че свещите са за промяна?

Естествено, когато нещо не е наред с вашия мотор, главният сигнал е лампичката за инспекция на мотора. Същото се отнася и за запалителните свещи. Понякога е допустимо светлината да мига, а не да свети непрекъснато. Това също е знак, че би трябвало да обърнете внимание. 

Директен сигнал е, в случай че автомобилът ви има проблеми със запалването.

Ако колата се задъхва, откакто завъртите ключа, това е едно от първите неща, които би трябвало да ревизирате. Също по този начин ориентир е разходът на гориво, тъй като в случай че свещите не действат вярно, моторът не работи оптимално. По същия метод знак може да е по-бавното ускоряване на колата. И несъмнено, слушайте деликатно. Дори нищо да не свети и да няма толкоз ясна демонстрация, дрънченето на мотора и като цяло необикновените звуци могат да са сигнал за проблем със свещите. Или нещо друго, на което също би трябвало да обърнете внимание незабавно. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР