Както подсказва името им, това са домейни, които са изтекли,

...
Както подсказва името им, това са домейни, които са изтекли,
Коментари Харесай

Какво представляват изтеклите домейни

Както подсказва името им, това са домейни, които са изтекли, защото или притежателите са не запомнили да ги възобновят, или са престанали да съществуват като бизнес.

Домейните не се имат за цялостен живот, регистрацията им би трябвало да се възобновява всяка година. По време на интервал за възобновяване, към 30 дни за.COM, 10 дни за.ES, да вземем за пример, домейнът е недосегаем и притежателят му освен не може да го употребява, само че и получава сигнали за приключването му.

Регистрирането на изминал домейн се случва след освобождението му. Този вид домейни резервират цялата си SEO история от времето, когато са бил дейни, по тази причина и ползата към тях е толкоз огромен.
Защо изтеклите домейни са привлекателни?
Освен поради присъщия SEO капацитет, те нормално се получават и заради:

●  Тяхното име - което може да е неповторимо или да съдържа съответна основна дума. В този случай имате опция за пускане на бизнес с къс домейн, или подобен включващ по-общ термин, или домейн с висока семантична стойност.

●  Техният органически трафик - можете да генерирате приход с помощта на афилиейт маркетинг или реклама посредством паркирани домейни.

●  Тяхната цифрова еднаквост - успявате да резервирате домейни, които следва да изтекат, с цел да запазите марка или нейната активност.
Помагат ли изтеклите домейни за SEO позициониране?
Доброто уеб позициониране има два аспекта:
Вътрешна оптимизация - състои се в възстановяване на наличието и структурата на вашия главен уебсайт; Външна оптимизация - основава се на всички връзки, които можете да изградите към уеб страницата ви, с цел да го придвижите към първите резултати в търсачките.
Изтекли домейни постоянно се употребяват за тактика за създаване на връзки отвън уеб страницата. Идеята е да изпратите цялата насъбрана SEO мощ към страницата, която желаете да класирате.

Как? Чрез основаване на 301 пренасочвания, с помощта на които разпространявате силата на домейна посредством неговите eнкър текстове. Другият способ е да употребявате изтекли домейни при построяването на PBN (Мрежа за частни блогове). Това е по-сложна техника, която доста SEO експерти употребяват, с цел да класират един или повече клиенти по дълготраен метод.
Как да разберете дали домейните си костват?
Има доста способи за, само че най-добре е да приложите същата логичност при разбора на домейни както при разбора на медиите, когато желаете да наемете спонсорирана обява или търсите хаштаговете за повече импресии в Twitter.

Ключът е да отчетете семантичната координация и да попаднете на добър метричен баланс. За да извършите това, би трябвало да анализирате няколко неща:
SEO метрики
Повечето от платформите за изтекли домейни показват обвързваните SEO индикатори: Moz Domain Authority (DA), Majestic Trust Flow (TF) или Citation Flow (CF), броят на беклинковете и препращащите домейни (DR) и така нататък Колкото по-високи са тези метрики, толкоз по-голям SEO престиж ще има съответния домейн.
Линк профил и анкор текстове
Можете да ревизирате непосредствено в Majestic (платен инструмент) дали тематичният Trust Flow e в сходство с тематиката на основните думи, които ви вълнуват. А в случай че тези думи са в анкор текстовете, толкоз по-добре!

Платените принадлежности като Ahrefs ще ви разрешат да ревизирате какви линкове получава домейнът, дали има престиж и координация. Домейните с линкове, които идват от Wikipedia, известни медии или държавни институции, са високо оценени.
Предишното наличие на уебсайта
Важно е да знаете какво е имало на този домейн в предишното и какъв е бил този уеб страница. Webarchive ще ви разреши да ревизирате неговата остаряла активност и наличие, с цел да видите дали подхожда на вашите потребности или дали уеб сайтът не е бил подложен на спам офанзива.

Ако желаете да спестите скъпо време в търсенето на съвършения изминал домейн, можете да се възползвате от. Те оферират голям избор от авансово подбрани качествени домейни, които дават отговор на гореспоменатите критерии.

Още от ТЕХНОЛОГИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР