Както подобава за шотландец, на 25 юни вечерта той бе

...
Както подобава за шотландец, на 25 юни вечерта той бе
Коментари Харесай

Red Bull Showrun ще се помни дълго под Тепетата

Както прилича за шотландец, на 25 юни вечерта той бе посрещнат от гайди. От каба гайди. Не бяха 100, само че все пак хилядите на Гребната база в Пловдив посрещнаха част от нашата национална горделивост с овации и включени телефони.

Останаха включени съвсем от самото начало, с цел да не бъде изпусната и секунда от плача на мотора V8, инсталиран в болида RB7, с който Дейвид Култард направи четири минавания пред публиката.

Специално квалифицираното трасе бе много тесничко за болид от Формула 1, само че това не бе съревнование, а част от план, който след 8 месеца работа съумя да докара част от кервана на Red Bull Racing в Пловдив.

Победителят в 13 съревнования от Формула 1 бе зад кормилото му. Култард дойде непосредствено от Канада, където с екипа на Sky Sports отразяваше успеха на Макс Верстапен на пистата „ Жил Вилньов ".

Един от най-успешните английски водачи във Ф1 приключи кариерата си точно в екипа на Red Bull F1 през 2008 година, след което остана дипломат на марката.

За шоуто в Пловдив бяха докарани два болида RB7, с който Себастиан Фетел завоюва втората си международна купа през 2011 година, откакто завоюва 11 съревнования, 1 отиде при Марк Уебър, а екипът завоюва и купата при конструкторите.

Най-впечатляващото за мен в този болид бе звукът. Да, опияняващ, режещ, въпреки този мотор да е доста стеснен по отношение на спортните характерности. Но все пак хилядите на Гребната база ще запомня този тон и това, че бяха на една ръка разстояние от болида. Аз мощно се впечатлих от голямата разлика, който има сред него и настоящия болид на екипа. Бе докаран и демонстрационен макет на сегашната кола на Макс: наподобява голяма на фона на RB7.

Повече за Red Bull Showrun четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР