Както по времето на Лазар Колишевски, червените сръбско-комунистически орди отдавна

...
Както по времето на Лазар Колишевски, червените сръбско-комунистически орди отдавна
Коментари Харесай

Благой Шаторов: България трябва да подкрепи Л. Георгиевски в този политически процес

Както по времето на Лазар Колишевски, алените сръбско-комунистически орди от дълго време оказват институционален напън върху нас, македонските българи, посредством политически инсценирани правосъдни процеси и посредством нереформираното законодателство, основано още по времето на Титова Югослави точно за заличаване на българите. Това съобщи за БГНЕС Благой Шаторов –секретар на Културен център „ Иван Михайлов “, Битоля, във връзка формираното наказателно дело против ръководителя на сдружението Люпчо Георгиевски.

Този път управляващите го вършат посредством наказателна тъжба против Люпчо Георгиевски за разпространяване на някаква ксенофобия и расизъм. Човекът, чийто максимален грях е, че застана отпред на битката за равнопоставеност на българите с всички останали етноси в районен съд Македония, индивидът, който вижда родината си като част от НАТО и Европейски Съюз и като развика страна с европейско бъдеще, а не като пъкъл, потопен в тъмното комунистическо минало.

Шаторов приканва всички обществено-политически сили в България да дадат своята безрезервна поддръжка на Люпчо Георгиевски.

„ Обръщам се към всички обществено-политически сили в България да дадат безрезервна и действителна поддръжка за отбрана от корумпираната, несправедлива и политизирана правосъдна система в районен съд Македония на нашия брат Люпчо Георгиевски, тъй като нито Македония е част от СФРЮ на мощния манипулатор Тито, нито България е Съветската на Георги Димитров. Годината не е 1949 и обстановката е изцяло друга “, акцентира Шаторов.

България е част от двата най-мощни съюза в света и би трябвало да употребява всички механизми за отбрана на човешките права на българите, само че и правата на тези, които водят битката вътре в общество, чийто еквивалент са единствено страни като Русия и Северна Корея.

Ако в този момент не застанете един до друг с нас, инсценираните политически процеси ще наберат скорост и ще обзет цялата българска общественост в Македония и вие ще станете част от процеса на основаване на човешки нещастия и унищожени български фамилии, предизвести Благой Шаторов.

Както заяви през вчерашния ден БГНЕС, против ръководителя на българския културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля в районен съд Македония Люпчо Георгиевски публично е повдигнато обвиняване в расизъм и ксенофобски прояви.

Георгиевски би трябвало да се " яви като обвинен по това дело на 16-ти този месец " в прокуратурата в Битоля. В противоположен случай той ще бъде докаран наложително, написа в призовката на прокуратурата, която е изпратена при започване на декември.

Българският клуб " Иван Михайлов " бе основан преди три години, само че след неговото публично разкриване през месец април тази година бе проведена институционална и медийна офанзива против управлението и симпатизантите на клуба. Само десетина дни след откриването му входната врата бе подпалена, а причинителят Ламбе Алабаковски бе освободен.

Преди две седмици имаше пукотевица с огнестрелно оръжие против другия български клуб, този път в Охрид - " Цар Борис Трети ". Преди това на няколко пъти против клуба бяха хвърляни камъни. До момента няма нито арестувани, нито публично разграничение от страна на формалните управляващи от тези терористични дейности против българските клубове

Миналата седмица в Брюксел е изпратен обстоен отчет от страна на западни дипломати за протичащото се през последните месеци в РСМ, а в най-скоро време се чака еврокомисаря по разширението на Европейски Съюз Оливер Валхеи да одобри представителите на българската общественост в РСМ. /БГНЕС

Битоля / районен съд Македония
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР