Както Петел съобщи в момента няколко важни отсечки в центъра

...
Както Петел съобщи в момента няколко важни отсечки в центъра
Коментари Харесай

Репортаж на Петел: Масовото затваряне на улици заради ремонт в центъра на Варна ядоса шофьорите

Както " Петел " заяви сега няколко значими прави в центъра на Варна са затворени за ремонт. Това са улиците  " Георги Бенковски ", в частта от бул. " Владислав Варненчик " до ул. " Д-р Пискюлиев ", булевард " Съборни " в частта от бул. " Владислав Варненчик " до бул. " Сливница ", улица " Антим I ", в сектора от ул. " Ген Колев " до бул. " Съборни ". Заторена е и улица " Михаил Колони "  в частта сред кръговото кръстовище на площад „ Екзарх Йосиф “ и бул. „ Приморски “. Предстои и затварянето на бул. " Цар Освободител " в региона на ул. " Струга " за към два месеца.

Ремонтът на улица " Георги Бенковски " в частта до бул. " Сливница " към този момент е подготвен и определно резултатът е окуражителен. Сменени са напълно тротоарните плочки, пътят е преасфалтиран, сложени са светещи знаци на пешеходната пътека и нови кошчета за отпадък. Същото следва и на останалата част от улицата. Това обаче не попречи на водачите да изкажат възмущението си, защото движейки се по бул. " Владислав Варненчик " в посока към Колхозния пазар се постанова да заобикалят през бул. " Съборни " или през МакДрайв, защото улица " Дрин " е еднопосочна. 



Освен водачите, майките на дребни деца също не са изключително удовлетворени.

" Всичко е в прахоляк и тиня, просто няма от къде да мина с количката. Дано завърши по-бързо ", разяснява една от майките, пробвайки се да стигне до Ботевата градинка.



Ремонтът по бул. " Съборни " и ул. " Антим I " пък наложи промени в маршрутите на градския превоз, което принуди варненци да се лутат из спирките. 

Строителните действия по посочените сектори доведоха до запушване в околните улици, което несъмнено опъва нервите на водачите, които се постанова да взимат децата си от детски градини и учебни заведения. 



Такава е обстановката на улица " Михаил Колони " защото е затворена тъкмо в частта пред СУ " Св. Климент Охридски ". С въвеждането на " Синята зона " безконтролното паркиране в региона се спря, само че все пак родители всеобщо прекосяваха с коли, с цел да приберат децата си във вечерните часове. 



Другото, което накара граждани да изразят неодобрение е, че улицата се затваря поради създаване на велоалея, която обаче няма да е обвързвана с другите велоалеи в града. Това съгласно тях обезмисля основаването й. 

Стойността на ремонта е към 1,4 милиона лв.. 

" Аз не бих пуснал детето си с колело, тъй като с цел да стигне до там би трябвало да премине през натоварени кръстовища, на които няма велоалеи ", разясняват родители. 

" С тези поправки ситуацията е кошмарно, след работя изгубвам по два часа, с цел да прибера дребното дете от градина, а след това и баткото от учебно заведение. Навсякъде са ужасни тапи, трябваше да помислят за поетапно затваряне, а не по едно и също време да затапят толкоз улици в центъра ", жалват се още те. 

Недоволни са и стотици живущи в региона, чиито единствен вид да паркират в региона бе улица " Михаил Колони ", която става напълно пешеходна.

С въвеждането на синята зона бяха отстранени над 200 места, които до момента се употребиха за прекъсване. 
Място за паркиране няма даже на платените паркинги.



Усилен ремонт тече и на площад " Екзарх Йосиф ".



На всички ни е ясно, че в случай че желаеме нов асфалт, нови тротоари и ремонтирана инфраструктура би трябвало да преминем и през този противен интервал, само че варненци са на мнение, че ремонтите би трябвало да се правят поетапно и да не се затварят по едно и също време няколко улици в един регион. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР