Както отбелязва CNBC, в края на финансовата 2024 година Microsoft

...
Както отбелязва CNBC, в края на финансовата 2024 година Microsoft
Коментари Харесай

Шефът на Microsoft поиска намаление на заплатата си, но въпреки това тя беше увеличена с 63%

Както отбелязва CNBC, в края на финансовата 2024 година Microsoft усили възнаграждението на основния изпълнителен шеф Сатя Надела с повече от 30 милиона $, само че той отчасти се отхвърли от него, стимулиран от осъзнаването на виновността за случая с осведомителната сигурност.

В последна сметка възнаграждението на Надела в края на годината е повишено с 63% до 79,1 милиона $.

CNBC съумя да научи за това от прегледа на докладите, подадени от компанията пред американските регулаторни органи в края на последната финансова година, която в тази ситуация на Microsoft завърши на 30 юни. Съотношението на заплащанията към ръководителя на Microsoft се е трансформирало по подобен метод, че делът на паричното заплащане е намалял, а останалата част от компенсационния пакет се е формирала от акциите на корпорацията.

Комитетът на борда на шефовете, който дефинира възнаграждението на изпълнителните шефове рапортува за настояването на Надела да се вземе поради въздействието на случая, обвързван с осведомителната сигурност през юли. Според Microsoft китайски и съветски хакери са получили достъп до имейл сървърите на компанията по друго време. В резултат на това се твърди, че е била компрометирана кореспонденцията надлежно на американски държавни чиновници и ръководители на Microsoft.

Компанията даде обещание да вкара спомагателен контрол на ограниченията за осведомителна сигурност от страна на основния изпълнителен шеф и борда на шефовете.

През май Надела се обърна към чиновниците на Microsoft с апел да отдават максимален приоритет на осведомителната сигурност в работата си. През юни беше взето решение напъните на чиновниците за подсилване на сигурността да се вземат поради при определянето на цената на пакета им за заплащане. Тъй като Надела изиска понижаване на паричното си заплащане на фона на абсурда с приключването на данни, той получи с 5,5 милиона $ по-малко, в сравнение с би получил в края на финансовата година. Вместо в началото плануваните 10,66 милиона $, които трябваше да му бъдат изплатени, Надела получи единствено 5,2 милиона $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР