Както от опит знаем, Свети Валентин не е свързан само

...
Както от опит знаем, Свети Валентин не е свързан само
Коментари Харесай

Мястото, където виното и любовта се срещат

Както от опит знаем, Свети Валентин не е обвързван единствено с любовта, само че и с виното. А какво по-добро място да ги съвместим и двете от някоя от многото винарски мазета у нас.Виненият туризъм в България е прелестно занятие, което се услажда на от ден на ден хора. А има и от ден на ден къде да идем.

За всички, решили да се разходят измежду лозята, да дегустират вино или да прекарат един цялостен сантиментален уикенд на някое сходно място, направихме дребен лист от три винарски мазета, които оферират освен дегустация, само че и опция за настаняване. Вероятността в нито една от тях да няма свободни стаи за тези почивни дни или за 14 февруару е повече от огромна. Но пък и трите са съвършен избор за всеки идващ уикенд, когато еуфорията към Свети Валентин ще е история.

Винарски комплекс " Седем генерации "

Това е дребна бутикова винарна на 30 км от Русе - в землището на село Мечка.  Избата и намиращият се до нея хотел са ситуирани на хълмиста околност, от която се открива неповторима гледка към Дунав и румънския бряг.

От хотелската тераса можем да следим най-красивите залези на север от Стара планина. За разлика от други места по брега на Дунав, тук няма никакви зрителни загради в продължение на километри.

Винарната създава лимитирани серии алено вино и розе. Това е може би единствената маза в България, която не създава бяло вино.

Комплексът разполага с мини зоологическа градина, следва построяването на къща за посетители, голф игрище и къмпинг за плажуващи на брега на Дунав. Предлагат се винени дегустации след предварителна поръчка. Малка дегустационна зала има и в центъра на Русе.

Шато Копса

Лозовите масиви на Шато Копса са 50 хекатра, ситуирани в сърцето на Розовата котловина, в непосредствена непосредственост до село Московец, община Карлово. Този винен микро регион, скътан сред южния скат на Стара Планина и Средна гора, е извънредно удобен за развъждането на висококачествени бели сортове виновност.

на Юли 24, 2019 в 6:11 PDT

Такива са емблематичния локален вид червен мискет, мускат Отонел, шардоне, совиньон блан, които съставляват 80% от лозовите масиви на Копса. Червените сортове грозде, които отглеждат, са каберне совиньон и мерло.
 Снимка 466529

Що се отнася до хотелската част, тя отваря порти през 2008 година Шатото, където се намира и винарската маза, разполага с четири стаи и един суит, както и страховит ресторант с изискани специалитети, където да опитаме от страхотните локални виновност. През 2017 година до Шато Копсa е издигнат и нов хотел Мезон Копса, който разполага с две двойни стаи и два суита.

Винен комплекс " Старосел "

Само на два часа от София, в полите на Същинска Средна гора, се намира винен и спа комплекс " Старосел ". Тук винопроизвоството има антични обичаи. Както в този момент, по този начин и в древността регионът към село Старосел се е славил с първокачествени лозя. 

Комплекс " Старосел " включва едноименната винарна и първокласен спа хотел. Предлагат се винени турове с дегустации на защити виновност. Залата за дегустации е под формата на ротонда - наедрял вид на храма на Ситалк (тракийски храм-гробница, който се намира над селото).

Освен винени дегустации се оферират и спа атракции като " сауна в бъчва " и необятен закрит басейн с минерална вода и стъклен покрив.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР