Както обикновено, Чарли трябваше да се изстреля от офиса си

...
Както обикновено, Чарли трябваше да се изстреля от офиса си
Коментари Харесай

Струва ли си да търсим правилния партньор?

Както нормално, Чарли трябваше да се изстреля от офиса си в Manhattan Community Mental Health Center, с цел да хване рейса в 5:05. Останал без мирис, той се натъпка при останалите пасажери. Често си бе повтарял, че е завършил с дамите, само че въпреки всичко не можа да устои на изкушението да се огледа дали някоя най-малко малко атрактивна жена не би заменила плоското си, постоянно яростно лъчение с намек за топлота към него. Но, както нормално, нищо.

Затова Чарли насочи своето вниманието във вътрешността, към всичките си предходни връзки. Той несъзнателно отпусна глава, спомняйки си неточност след неточност: какъв брой постоянно е бил отхвърлян; по какъв начин стремежът му да е по-настоятелен е рикоширал в лицето му; по какъв начин, в отчаянието си, е канил на срещи дами, които не са го привличали и които са имали съществени прочувствени проблеми. Направи мимика, когато претърпя слабото си полово показване отново и отново.

Но най-после Чарли си помиси: „ Не мога да понеса концепцията да прекарам остатъка от живота си, работейки за $15 на час, 29 часа седмично, като „ консултант “ в клиниката за наркозависими или психичноболни. Не мога да си разреша да последвам за обществен служащ, камо ли да завърша доктурантура, която – след всички разноски и пропуснати доходи по време на следването – може би няма да ми донесе доста повече пари. Все отново в Ню Йорк психолози има под път и над път. Може би би трябвало да продължа да диря „ Правилната “. Не единствено поради парите – за нищо на света не бих се трансформирал в „ златотърсач “, – а тъй като не мога да си се показва да пребивавам самичък или със съквартирант/и до края на живота си. А може пък да желая да стана татко. Дали бих бил добър татко? Дори добър брачен партньор, с вярната жена? “

Завладян от тези мисли, Чарли съвсем изпусна спирката си, само че съумя да излази от рейса, преди вратите да се затворят. Влачейки се към къщи, той си намерения: „ Трябва ли да не помни за дамите? Може би да вървя по срещи и нищо повече? Или пък е по-добре да намеря метод да изучавам задочно, до момента в който работя? Да взема няколко заема? Кой знае – може би там ще срещна Правилната. Да помоля ли приятелите си отново да стартират да ми уреждат срещи? Да поработя ли върху профила си в OK Cupid? Или пък да спра да мисля за всичко това и да оставя нещата да се случват? “

Как бихте постъпили, в случай че бяхте на мястото на Чарли? Ами в случай че познавахте някого като него – какъв въпрос бихте задали на този човек?

Д-р Марти Немко, персонален и професионален съветник и създател на 7 книги, за Psychology Today.

Публикувано от Мениджър NEWS. Още любопитни текстове, разбори и вести четете ТУК.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР